IONA, de la Teatrul „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, pe scena Teatrului Național „Marin Sorescu”

21.03.19 by

Publicul craiovean are ocazia să reintre în universul faimoasei piese soresciene, Iona, prin intermediul unei reprezentații de clasă: Eugen Titu, de data aceasta în postura de actor al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”, Tg. Jiu, dă măsura maturității sale artistice printr-o interpretare de zile mari.

Spectacolul este programat joi, 21 martie, de la ora 19:00, la sala Ion D. Sîrbu și îl are în distribuție pe Eugen Titu. Concept scenografic îi aparține lui Mihai Țopescu, iar proiecțiile video sunt realizate de Florin Rotaru.

Folosind scenografia concepută de marele artist Mihai Țopescu, Eugen Titu și personajul său duc o bătălie contra defetismului și a morții, într-o montare care ajunge imediat la inima publicului. Viața este o luptă, iar Iona interpretat de Eugen Titu ne convinge că lupta nu este pierdută decât atunci când crezi că n-o mai poți duce: pe apă, în aer, pe pământ și, mai straniu ca oricând, în burta unui monstru care pare că a înghițit lumea.

Lumea lui Iona contra lumii întunericului din toate epocile.

Eugen Titu: „Este o dramă neomodernistă publicată în anul 1968 în revista ”Luceafărul”. „Iona” face parte din trilogia ”Setea muntelui de sare”, alături de alte două drame – ”Paracliserul” și ”Matca”. Din punctul meu de vedere, titlul reprezintă setea de adevăr, cunoaștere și comunicare, reconstituie căile de care omul are nevoie pentru a ieși din absurdul vieții și automatismul istovitor al existenței umane, iar cele trei drame reprezintă meditații parabole realizate prin ironie. Iona este omul în condiția lui umană, în fața vieții și a morții. Separând cuvântul Iona în două particule rezultă: IO – Domnul și NA – eul. ”

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.