Invitaţie la lansarea cărţii „Floare de cireş” de Ramona Bădescu

16.05.19 by

Editura „Aius” vă invită vineri, 17 mai, ora 17.00, la lansarea volumului de haiku ”Floare de cireș” de Ramona Bădescu. Evenimentul va avea loc la Librăria „Elena Farago & Ceainăria Bernschutz”, invitaţii serii fiind Petrişor Militaru şi Aurora Speranţa, iar moderator – Nicolae Marinescu. Cartea “Floare de cireş” a Ramonei Bădescu este disponibilă pentru comandă în două variante – format tipărit şi CD sau ebook şi mp3 – pe site-ul editurii „Aius”, www.aius.ro, şi beneficiază de o reducere de 20% până pe 16 mai.

Ramona Bădescu a debutat cu versuri în revista ”Convorbiri literare” de la Iași și a publicat articole și poezie în periodice (”Mozaicul”, ”Cetatea creștină”,) și volumul de interviuri “Unde ți-e bucuria, omul lui Dumnezeu?”. Este câștigătoarea premiului I a Concursului Naţional de Poezie “Traian Demetrescu” (2001). Pasiunea pentru scris, dar și pentru cuvântul rostit, s-a concretizat într-o densă activitate jurnalistică în presa scrisă, radio și televiziune (”România liberă”, ”Lumina”, Radio ”Oltenia” Craiova, Radio Trinitas, Oltenia 3TV). În prezent este specialist Public Relations la Filarmonica „Oltenia” Craiova.

Cartea de versuri haiku ”Floare de cireș” este o fereastră spre frumusețea sufletului care iubește să bucure în fiecare clipă și adoră să fie descoperită și regăsită la infinit. Adevărata frumusețe nu dispare; fiecare dintre noi ascundem în inimă o floare de cireș care nu se ofilește niciodată. Volumul ”Floare de cireș” este însoţit de varianta audio a versurilor în interpretarea poetei, așa cum le-a simțit când le-a scris, cu ilustraţie muzicală ce transpune în „orientul îndepărtat” al inimii, semnată de Justin Micu.

Poezia japoneză haiku exprimă în doar trei versuri un întreg univers, ireptetabil și efemer, ca o păpădie care își ia zborul la suflarea unui copil. Primul maestru al haiku-ului, Basho Matsuo, căuta prin minusculele poezii esența vieții și armonizarea cu natura, fără de care nu putem găsi fericirea și împlinirea.

Lasă tristeţea în urmă,
descalţă-te uşor de griji –
la poartă: trandafirul inimii”

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.