Întâlnirile SpectActor

25.04.12 by

Cunoscutul om de teatru George Banu revine la Întâlnirile SpectActor, duminică, 29 aprilie, ora 11, la sala „Ion D Sîrbu” a T.N. Craiova. După ce în octombrie 2011 publicul craiovean a audiat conferința De ce venim la teatru?, duminica aceasta îl va revedea pe George Banu cu ocazia prezentării conferinței De ce plecăm de la teatru?

Moderatorul conferinței – Nicolae Coande.

Întâlnirile SpectActor reprezintă deja un eveniment cultural important inițiat de Mircea Cornișteanu, directorul TNC.

Printre cei care au conferențiat din 2009 până în prezent la T.N. Marin Sorescu se numără personalități precum Ion Caramitru, Radu Beligan, Varujan Vosganian, Andrei Marga, Solomon Marcus, Răzvan Theodorescu, Matei Vișniec, Gabriela Adameșteanu, ASR Radu al României, Dan Grigore, Cristian Țopescu, Eugen Negrici, Florin Zamfirescu, Adrian Cioroianu, Adrian Streinu Cercel.

Aceste conferințe și-au propus să aducă în fața unui public cultivat, inclusiv tânăr, diferite personalități ale culturii românești contemporane, în dorința de a stabili un dialog pe coordonate umaniste, atât de necesar în actuala etapă a formării unei noi Românii.

George Banu, profesor de studii teatrale la Sorbonne Nouvelle, Paris, și un eseist de reputație mondială, și-a dedicat opera critică regiei moderne și figurilor ei exemplare (Brook, Strehler, Grotowski etc). A primit de trei ori Premiul pentru cea mai bună carte de teatru în Franța; a obținut premiul de excelență acordat de UNITER și Premiul Prometheus 2007. Este președinte de onoare al Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru și Doctor Honoris Causa al mai multor universități europene. Cărțile sale au fost publicate de cele mai prestigioase edituri pariziene și au fost traduse in numeroase limbi. De asemenea, a scris o trilogie despre legăturile dintre teatru și pictură: Le Rideau, L’Homme de dos și Nocturnes. La Editura Nemira a publicat volumele “Reformele teatrului în secolul reînnoirii”“Livada de vișini, teatrul nostru”, “Teatrul de artă, o tradiție modernă“, “Shakespeare. Lumea-i un teatru“, “Spatele omului“,  și este autorul textelor din albumul de fotografie “Hamlet Machine” de Mihaela Marin (2007).

 Doritorii pot procura bilete de la agenția teatrului (www.tncms.ro).

www.omniscop.ro 

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.