Gergő Horváth (RO/HU) și Ștefan Voicu (RO/IT) au fost numiți curatorii Bucharest Biennale 6 Apprehension. Understanding Through Fear of Understanding

07.02.14 by

BUCHAREST BIENNALE 6 – Bienala Internațională de Artă Contemporană București – va fi deschisă în perioada 23 Mai – 24 Iulie 2014 și va fi curatoriată de Gergő Horváth și Ștefan Voicu.

Bucharest Biennale promovează cunoașterea și propagarea culturii – în special în domeniul artelor – prin intermediul cooperării și al schimburilor culturale în interiorul Europei și dincolo de granițele sale, elaborând concomitent strategii ce stimulează înțelegerea reciprocă și oferă posibilități comprehensive din perspective diverse.

Bucharest Biennale este interesată de legătura dintre practica creativă și dezvoltarea socială, de legăturile dintre contextele locale, europene și globale.

Bucharest Biennale își dorește să opereze într-un mod sensibil și competent în lucrul cu “celălalt” ca o “alteritate” din spații culturale distincte.

Concept și participanți

Gergő Horváth și Ștefan Voicu au ales ca temă pentru cea de-a șasea ediție a bienalei Apprehension. Understanding Through Fear of Understanding (Aprehensiune. Înțelegând prin frica de a înțelege) care va încerca să chestioneze posibilele relaționări tacite dintre frică și înțelegere care eludează guvernabilitatea, în viața de zi cu zi și dincolo de aceasta. Frica ca metodă epistemică și frica de a cunoaște ca o tactică politică.

Curatorii au selectat o serie de artiști reprezentativi pentru proiecția temei, printre care se vor afla Erwin Wurm (AT), Chiara Fumai (IT), János Sugár (HU), Adrian Dan (RO), Dan Beudean (RO), Matei Arnăutu (RO), Zoltán Béla (RO) și mulți alții. Lista finală de participanți urmează a fi publicată la finalul lunii martie 2014.

Spațiile

Spațiile selectate includ Institutul de Cercetări Politice, Muzeul Țăranului Român, Pavilion și Combinatul Fondului Plastic. Întreprinderea “Faur” va servi drept scenă pentru diverse evenimente paralele.

Prin numirea unor curatori a căror practică este axată pe zona socială și educațională, BUCHAREST BIENNALE 6 va trasa câteva linii teoretice și artistice unind mecanismele de implicare generate în ultima perioadă de timp în București și încearcă să activeze un număr larg de participanți din zone transdiciplinare și să coaguleze un număr mare de evenimente paralele organizate în colaborare cu instituții reprezentative.

Curatorii

Gergő Horváth (n. 1993) este artist, interesat de activitatea curatorială și management cultural. A studiat muzică și în prezent studiază artă cu accent pe politici provizorii și structuri sociale improvizate (DIY). Din 2012, a colaborat în mai multe ocazii cu Pavilion. Recent a fost expus în Afluența clasei muncitoare de la diferențiere la colectivism și a curatoriat 100 de minute ungare. A publicat texte în diverse publicații. Lucrează și trăiește în România, fiind cetățean maghiar.

Ștefan Voicu (n. 1988) este teoretician și antropolog social independent. Elaborează etnografii experimentale ale ansamblurilor conceptuale formate din artă, muncă și critică. În 2011, a obținut diploma de licență în sociologie la Universitatea din București, iar în 2013 a absolvit cursurile de masterat în antropologie socială și culturală la KU Leuven. Începând cu 2011 a colaborat în diverse moduri cu instrumentele de gândire critică Pavilion. Textele sale au fost publicate în Pavilion, Visual Ethnography Journal, și Compaso – Journal of Comparative Research in Anthropology and Sociology. Lucrează și locuiește în Italia.

Program evenimente paralele

În timpul zilelor de deschidere și ulterior, vor avea loc o serie de evenimente paralele importante.
Lista evenimentelor paralele va fi anunțată pe site-ul BB6.

Deschiderea oficială pentru presă și profesioniști va avea loc în data de 22 mai 2014.

Pentru imagini și detalii:
www.bucharestbiennale.org
www.bienalabucuresti.ro

Image: Pajura District, Bucharest, 2014. Photo by Răzvan Ion
www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.