Furtună pe scena din Izmir

10.04.15 by

După ce în noiembrie 2014, spectacolul „O furtună” a cucerit publicul de la Tel Aviv, la Festivalul Internaţional „Shakespeare”, în perioada 1-5 aprilie, Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova a participat la Festivalul Internaţional de Teatru de la Izmir. Excepționalul spectacol regizat de Silviu Purcărete a avut un impact foarte puternic. Dacă în prima seară a fost vizionat de 350 de spectatori, în cea ce-a doua seară, după ce s-a răspândit vestea despre valoarea și originalitatea incontestabilă a montării și a interpretării actoricești, au fost prezenți în jur de 600 de spectatori care au aplaudat și au ovaționat artiștii români. Cele două reprezentaţii s-au jucat în zilele de 2 și 3 aprilie 2015, în sala Büyük Anadolu a Centrului Cultural şi de Congrese Tepekule din Izmir. Au fost prezenți critici de teatru și actori din mai multe teatre din Turcia, precum și alți invitați din celelalte țări participante, iar aprecierile acestora au fost superlative la adresa spectacolului craiovean, considerându-l evenimentul principal al festivalului.
izm2„După prima reprezentație, spectatorii turci au fost atat de puternic emoționați de spectacolul trupei românești de teatru, încât au promovat intens piesa postând fotografii pe toate canalele de comunicare social media și chemându-și prietenii la reprezentația din a doua zi”, a declarat Iskender Altin, organizatorul festivalului. Profesorii universitari Özdemir Nutku şi Hülya Nutku, întemeietorii Departamentului de Teatru din cadrul Facultății de Arte Frumoase a Universității, au susținut că spectacolul „O furtună” este cel mai impresionant spectacol jucat până azi în orașul Izmir.
Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova este primul și singurul teatru românesc invitat la Izmir International Theatre Festival, iar participarea teatrului craiovean la festival a fost posibilă cu sprijinul Institutului Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul, care a fost alături de trupa craioveană și cu ocazia altor turnee, la Istanbul, Adana, Bursa şi Ankara. Atât președinta Asociației Diasporei Româneștidin Turcia, cât și reprezentanta ICR Istanbul, coordonatorul de proiecte Seila Suliman, au fost alături de trupa teatrului pe toată durata festivalului. izm1
Spectacolul O furtună este regizat de Silviu Purcărete, scenografia Dragoș Buhagiar și muzica semnată Vasile Șirli. Distribuția de excepție a spectacolului reunește actori importanți ai Teatrului Național Marin Sorescu din Craiova: Ilie Gheorghe (Prospero), Sorin Leoveanu (Miranda / Caliban), Romaniţa Ionescu (Ferdinand), Constantin Cicort (Stephano), Valentin Mihali (Ariel), Iulia Colan (Spirit), George Albert Costea (Antonio), Adrian Andone (Alonso), Monica Ardeleanu (Spirit), Cătălin Băicuș (Sebastian), Iulia Lazăr (Spirit), Nicolae Poghirc (Trinculo), Angel Rababoc (Gonzalo), Petra Zurba (Spirit).
www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.