FRIENDSHIP SEASON – it never get’s old – VINERI, 21 OCTOMBRIE 2016, ORA 19:00

18.10.16 by

DIRIJOR

ALEXANDRU IOSUB

SOLISTĂ

REBECA OMORDIA

vioară

În program :

Ludwig van Beethoven: Concertul nr. 3 în Do minor pentru pian și orchestră, op. 37

Shirley Thompson: „New Nation Rising”, a 21 Century Symphony (primă audiție)

ORCHESTRA SIMFONICĂ ȘI CORALA ACADEMICĂ

ALE FILARMONICII “OLTENIA”

Dirijor cor: PAVEL ȘOPOV

În stagiunea 2016 / 2017, Filarmonica „Oltenia” transpune, prin intermediul muzicii, o nouă poveste, a prieteniei, pe care am numit-o, simplu, Friendship Season. Vineri seara, timp de 8 luni, pe scena Filarmonicii vor urca prieteni muzicieni, iubirea/amiciția regăsindu-se în tematica unor lucrări interpretate în această stagiune. Fiecare artist ve veni însoțit de un prieten muzician, concertele având un plus de încărcătură emoţională, datorită legăturii speciale, de dincolo de scenă, dintre protagonişti.

Joi seara, în preziua concertului, vor avea loc, sub titulatura amiTEA, întâlnirile publicului cu muzicienii invitați în Friendship Season. Astfel, vom decoperi cum conexiunile între talente dau viață unor proiecte unice, create prin muzică și pentru muzică. Și cum dorim să împărtășim lucrurile frumoase cu prietenii, Friendship Season este o mărturie că prietenia, ca și muzica clasică, nu se demodează niciodată. „Se poartă”, prin urmare, în această stagiune, a prieteniei, să ascultăm muzica simfonică împreună cu prietenii şi, mai mult decât atât, să ne (re)împrietenim cu muzica, să aducem prieteni sau să legăm noi prietenii la Filarmonică.

Întâlnirile amiTEA vor fi moderate de muzicologul Constantin Secară, care va conduce discuția cu invitații – dirijor, solist/soliști – dar va și răspunde la întrebările venite din public. Astfel, întâlnirile amiTEA vor avea atât o componentă de strictă accepțiune muzicologică, cu referiri directe la repertoriul abordat și valențele interpretative, cât și parfumul poveștilor de prietenie, depănate într-o atmosferă interactivă.

www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.