“Friendship Season” 2016/2017 21 – 28 APRILIE 2017: Zilele Muzicale Aniversare Filarmonica ”Oltenia” Craiova – 70 de ani de activitate MARȚI, 25 APRILIE 2017, ORA 19:00

25.04.17 by

Concert de muzică contemporană

CORALA ACADEMICĂ A FILARMONICII „OLTENIA”

DIRIJOR:
MANUELA ENACHE

Își dau concursul:
Corina Stănescu (pian), Rozalia Pataki (harpă)

Intervenții solistice:
Olga Șain (soprană), Mihaela Dumitru (alto), Justinian Micu (tenor)

Prezentarea concertului:
Mihaela Dumitru

În program:
Pelle Olofson: „Unquiet Thoughts” (2009)

Ben Lunn: „In the Rose Apple Grove” (2016 – „Vox Juventutis”)

Francis Poulenc: „Hodie Christus Natus”

Arvo Pärt: „I Am the True Vine”

Knut Nystedt: ”Laudate”

Vytautas Miskinis: ”Cantate Domino”

Benjamin Britten: ”Deo Gracias” (harpă – Rozalia Pataki)

Dan Dediu: ”Trinklied”

Yuri Falik: ”Neznakomka”

Tim Blickan: ”Et egredietur virga” (pian – Corina Stănescu)

Eugen Petre Sandu: ”Descântec de ploaie” (2015, primă audiție absolută, intervenții

Mihaela Dumitru și Olga Șain)

Marius Hristescu: ”Ave Maria” (1997, Premiul al III-lea la Concursul de Creație și Interpretare Corală ”Gheoghe Dima” Cluj-Napoca)

Mihai Măniceanu: ”Ce-ai de gând?” (pian – Corina Stănescu)

Vlad-Răzvan Baciu: ”Duceți-vă, rândunele!” (2016, Premiul I la Concursul Național de Compoziție ”Paul Constantinescu”, ed. a XXII-a, Ploiești, primă audiție absolută)

Grigore Cudalbu: ”Trecui dealul la Băiuț” (2007, prelucrare a unei melodii populare, Festivalul ”Singing together”, Italia)

Adrian Pop: ”Vine hulpe di la munte”

Sebastian Androne: ”Dragostile tinerele” (2016, sursa: ”Fetele de pe Vișaua”, Premiul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, la Concursul de Compoziție Corală ”Liviu Borlan”, intervenție Justin Micu, primă audiție absolută)

MANUELA ENACHE

Manuela Enache a început studiul viorii la vârsta de opt ani, sub îndrumarea mamei sale. A urmat apoi cursurile Liceului de Artă “Marin Sorescu” (clasa de vioară). În perioada 2004 – 2008 a fost studentă bursieră în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică – Bucureşti, specializarea Dirijat cor academic (clasa conf. univ. dr. Valentin Gruescu), urmând în paralel şi modulul instrumental de vioară (Adrian Buliga, conf. univ. dr. Florin Croitoru). Dintre alţi profesori sub îndrumarea cărora şi-a perfecţionat pregătirea muzicală se disting: Dinu Ciocan, Teodor Ţuţuianu, Valentina Sandu Dediu, Dan Buciu, Ulpiu Vlad, Dan Dediu. În 2010 a absolvit cursurile de master ale Universităţii Naţionale de Muzică – Bucureşti (Stilistică dirijorală, specializarea Dirijat Cor academic), iar în perioada 2009 – 2010 a beneficiat de o bursă de studii în cadrul Birmingham Conservatoire (Marea Britanie), perfecţionându-se sub îndrumarea dirijorului Paul Spicer. Pe durata acestor studii s-a implicat activ în calitate de dirijor al Corului Camerata, alături de care a susţinut concerte şi a realizat imprimări audio. În aceeaşi perioadă a participat la workshop-ul educaţional de muzică contemporană “Maze”.
Activitatea profesională a tinerei muziciene vizează numeroase colaborări artistice: membră a Corului de copii Radio Craiova şi a Corului de copii al Teatrului Liric din Craiova (1994 – 1998); instrumentist în Orchestra Teatrului Liric “Elena Teodorini” din Craiova (2002); artist vocal în cadrul Concertului – Medalion “Ştefan Niculescu” (Ateneul Român, 2008) şi în spectacolul de teatru “Lucrezia Borgia” (Teatrul Naţional I. L. Caragiale – Bucureşti); membră a Corului “DaCapo” (Bucureşti, 2006). Alături de Corul “Solemnis” a susţinut concerte în Austria (Viena) şi Germania (Nürnberg, München, Ingolstadt). În perioada 2008 – 2009 a fost membră a Corului Patriarhiei Române, iar în 2007 a făcut parte din comitetul organizatoric al Festivalului Internaţional “George Enescu” – Bucureşti.
Pe durata anilor de studii a susţinut numeroase concerte în calitate de dirijor al Corului Universităţii Naţionale de Muzică – Bucureşti. În paralel cu preocupările dirijorale Manuela Enache a realizat Cronica de Concert, cu ocazia împlinirii a 80 de ani de activitate – Radio România şi s-a clasat pe locul al III-lea la concursul desfăşurat în cadrul workshop-ului “Fii reporter la Radio România Muzical” (Bucureşti, 2008). În iunie 2010 a obţinut Premiul I pentru proiectul – concurs “De la ucenicie la măiestrie în practica dirijorală”, realizat de Opera Naţională – Bucureşti în parteneriat cu Universitatea Naţională de Muzică.
În vara anului 2012, a participat la cursurile de măiestrie dirijorală şi fenomenologie muzicală susţinute în Germania de maestrul Konrad von Abel. Din anul 2010, Manuela Enache deţine statutul de dirijor al Coralei Academice a Filarmonicii “Oltenia”.
www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.