Filarmonica „Oltenia” o poveste de prietenie de 112 ani

16.12.16 by

„Filarmonica „Oltenia” nu putea să existe fără o poveste de prietenie. La început a fost un grup de oameni entuziaşti, care a pus bazele primei orchestre simfonice a Craiovei, la 17 decembrie 1904. Aşadar, vom împlini în curând 112 ani de la primul concert simfonic susţinut aici. Suntem datori să fim încă o dată prieteni şi să nu uităm că această instituţie s-a născut din dorinţa unor oameni de a face nişte lucruri frumoase şi de a aduce muzică prietenilor şi oraşului. Avem, deci, 112 ani de tradiţie, pe care îi marcăm prin sloganul Friendship Season – it never gets old, Prietenia nu se demodează niciodată!”. (Vlad Drăgulescu, ex-manager al Filarmonicii „Oltenia”)

Stagiunea 2016/2017 a Filarmonicii „Oltenia” transpune, prin intermediul muzicii, o poveste a prieteniei pe care am numit-o pur şi simplu – Friendship Season. Vineri seara, timp de 8 luni, pe scena Filarmonicii urcă prieteni muzicieni, iubirea/amiciția regăsindu-se în tematica unor lucrări interpretate în această stagiune. Fiecare artist vine însoțit de un prieten muzician, concertele având un plus de încărcătură emoţională, datorită legăturii de dincolo de scenă dintre protagonişti.

Joi seara, în preziua concertului, au loc Întâlnirile AmiTEA cu muzicienii invitați în Friendship Season. Astfel, descoperim conexiunile între talente care dau viață unor proiecte unice, create prin muzică și pentru muzică. Și cum, întotdeauna, dorim să împărtășim lucrurile frumoase cu prietenii, Friendship Season este o mărturie că prietenia, ca și muzica clasică, nu se demodează niciodată. „Se poartă”, prin urmare, în această stagiune, a prieteniei, să ascultăm muzica simfonică împreună cu prietenii şi, mai mult decât atât, să ne (re)împrietenim cu muzica, să aducem prieteni sau să legăm noi prietenii la Filarmonică.

****

VINERI, 16 DECEMBRIE 2016, ORA 19:00

Ziua Filarmonicii “Oltenia” – 112 ani de la primul concert al Societății Filarmonice din Craiova

Concert vocal-simfonic

ORCHESTRA SIMFONICĂ ŞI CORALA ACADEMICĂ ALE FILARMONICII “OLTENIA”

DIRIJOR: GIAN LUIGI ZAMPIERI (ITALIA )

SOLISTĂ : LUIZA BORAC (GERMANIA) – pian

Dirijor cor : MANUELA ENACHE

În program:

Carl Philipp Emanuel Bach: Sinfonia nr. 1 în Re major, Wq. 183

Wolfgang Amadeus Mozart: Concertul nr. 21 în Do major pentru pian şi orchestră, K. 467

Georg Friedrich Händel: Oratoriul „Messiah” pentru cor şi orchestră, HWV 56 (fragmente)

Joseph Haydn: „Te Deum” în Do major pentru cor, orchestră şi orgă

La orgă: CORINA STĂNESCU

www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.