Filarmonica „Oltenia” Craiova a fost invitată la Gala Teatrului Dramatic I.D. Sîrbu, Petroșani

13.06.18 by

La aniversarea celor 70 de ani de la înființarea teatrului Teatrul Dramatic I.D. Sîrbu din Petroșani, Orchestra Simfonică şi Corala Academică ale Filarmonicii „Oltenia” Craiova au interpretat, sub bagheta maestrului Alexandru Iosub, celebra cantată „Carmina Burana” de Carl Orff. Concertul susţinut alături de soliştii serii – soprana Andreea Blidariu, tenorul Mihai Urzicana şi baritonul Alexandru Constantin – a fost receptat cu multă căldură de o sală plină care a aplaudat îndelung la final. Gestul a fost răsplatit în mod excepţional cu un bis, un moment inspirat improvizat de către dirijorul Alexandru Iosub, ridicând auditoriul în picioare.

Evenimentul, o noutate pentru publicul din Valea Jiului care, pe lângă spectacole de teatru, a avut parte și de reprezentații de operă și de balet, a făcut parte din suita de manifestări artistice desfăşurate timp de 11 zile (26 mai – 5 iunie 2018) pentru a sărbători acest an de excepţie pentru teatrul ce poartă numele I. D. Sîrbu. Ion Desideriu Sîrbu a fost studentul remarcabilului filozof Lucian Blaga şi cel care l-a inspirat pe Marin Preda în crearea personajului principal, Victor Petrini, din romanul „Cel mai iubit dintre pământeni”. Născut în Petroşani, a fost o perioadă, secretar literar la Teatrul Naţional din Craiova, oraş unde a publicat, după o lungă perioadă de interdicție, piese de teatru, povestiri și două romane pentru copii.

Gala Teatrului Dramatic I.D. Sîrbu din Petroşani a fost un proiect de mare anvergură: „Sunt nume importante ale teatrului și culturii românești în general, oameni care au acceptat cu plăcere să facă parte din acest proiect al nostru și să fie alături de noi”, după cum a apreciat managerul Cosmin Rădescu. La rândul său, lect. univ dr. Gabriel Zamfir, managerul Filarmonicii „Oltenia” Craiova, a fost onorat să răspundă acestei frumoase invitaţii, instituţia craioveană continuând astfel seria de concerte care depăşesc graniţele Olteniei, dovadă a nivelului său artistic naţional şi internaţional.
www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.