Festival de film in august

11.08.13 by

Este 7 august si in Italia toata lumea (cel putin cei care nu au image002avut norocul sa plece in concediu deja pe 2 seara) se gandeste la vacante. Trebuie sa recunosc ca si eu apartin categoriei…vineri este ultima zi de lucru si incepe vacanta…imi place mai mult cuvantul acesta decat concediu…ma simt din nou student cautand ocazia de a fugi la mare.
Eram, ca de obicei inainte de a scrie un mic articol pentru revista, in fata unei mari dileme: cultural vorbind…este o veste faptul ca Harley-Davidson sarbatoreste 110 ani de existenta? Sau ca putem vorbi despre Istanbul – Bizant – Constantinopol care in 1453 cadea in fata atacului otoman schimband in mod profund istoria orasului dar si a Europei?image004
Am avut o alta idee…in multe orase italiene, in timpul verii, sunt multe spectacole…muzica, teatru, cinema, dansuri, multe gratis si totul pentru cei care raman in oras.
Cinema…mmmhhhhmmm…in Europa sunt cateva festivaluri de mare rasunet: Cannes, Venetia, Berlin si…unul despre care nu se vorbeste prea mult si care are loc chiar in luna august: Festivalul de la Locarno (in Elvetia) care isi incepe activitatea in…1946. O curiozitate: sala de proiectie este “Piazza Grande” (Piata Mare), una dintre cele mai mari din lume! Premiul este asa numitul “Pardo d’oro” (Pardul de aur). Sigur ne intrebam ce este un pard…ei bine este un animal inventat de un sculptor local, Remo Rossi, in 1968…si reprezinta un…(leo)pard….a fost numit pard ca sa-l deosebim de ruda lui reala care traieste in savana. Anul acesta festivalul a inceput…astazi, 7 august.
image006
Si, cu un pic de mandrie de apartenenta, vreau sa va informez ca anul acesta premiul la cariera (il Pardo alla carriera) a fost atribuit lui Sergio Casthttps://www.omniscop.ro/wp-admin/post-new.php#elletto, unul dintre cei mai renumiti actori italieni de astazi ( si de ieri…anul acesta implineste…60 de ani). Nu stiu cat este de cunoscut festivalul si, mail ales, Sergio, in Romania dar…va invit sa cautati filmele in care a recitat (“La famiglia perfetta” (famiglia perfecta), ultimul pe care l-am vazut, este formidabil!)
Sper sa reusiti sa va ducati la mare sau la munte sau…unde doriti. Daca ramaneti in oras…cautati filmele lui Sergio dar si cele care trec pe la festivalul din Locarno…multe dintre ele sunt opere de arta! Vacante placute sau…vizionare placuta!

/www.omniscop.ro”>www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.