FARA GRIJI

01.10.11 by

De cand stiu ca Miscarea Populara, Totul pentru Tara, ne va veghea, dupa castigarea alegerilor, in urmatorii patru ani, destinele,  déjà sunt ingrijorat unde vom mai pune mormanul binelui care se va abate asupra  noastra.

De multe te poti feri: de frig ( pui o haina mai groasa ), de sete ( iti bei urina ), de foame ( iti mananci excrementele ), de ploaie ( te asezi sub un pom ), de trasnet (te pribegesti in camp deschis), de toate, in general (mai citesti un alineat din statutul de partid ), dar de atata bine, cu cat ne-au blagoslovit pe noi, calicii, partidili, darmite partidul care va avea ca sigla electorala insasi crucea –    nu este chip sa scapi, oricat ai tine-o numai in post negru, metanii fara numar, rugaciunea nesfarsit  a inimii, si  alte si alte netarmurite comori isihaste.

Singura mea grija, pe vremurile celor care vor face totul pentru tara, a mea, care o duc exceptional, caci am doua maini, doua picioare, doi ochi, un cap,  si peste ele, nici minte, nici noroc, doar sanatate, singura mea grija, spun, nu este sa imi mai fac inca un rand de jitnite, in care sa gazduiesc binele care se va revarsa asupra familiei si tarii mele, si sa citesc  unde, si cum, sa il impart, cu crestineasca  evlavie. Cum, din fericire, aproape tot romanul o duce exceptional, caci are doua maini, doua picioare, doi ochi, un cap, si peste ele, daca nici minte, nici noroc, macar un dram de sanatate, stiu de pe acum cui o sa impart bunatatile fara istov pe care ni le va pune la poarta Miscarea Populara, aici ideologii de partid trebuiau sa scrie, in loc de Totul, totusi, Absolut Totul pentru tara.

Pai, sa ne gandim cine sunt cei care o duc rau:

Primii care o duc rau sunt cei care nu sunt sanatosi, adica cei aflati in aceasta categorie sunt arhangheliii uzinelor de armament, si ai cursei sa facem totul pentru inarmare. Ei au nevoie de spitale, medicamente, terapie individuala si de grup, asistenta medicala, intr-un cuvant, de Miscarea Populara, Totul pentru tara. Ei au nevoie de banii nostri, dragostea noastra, si recunostinta noastra.

Tot primii care o duc rau, din ce in ce mai rau, sunt puternicii zilei, sunt bancherii zilei, sunt marile Puteri. Saracul, ce sa piarda? Viata? Pai ce valoreaza o viata de om? A, un organ mai face, inca, un ban, dar o viata?

Pe cand un bogat, un stat puternic, un om puternic, va imaginati ce are de pierdut? Totul. Si atunci, sa stam sa murim cu mainile incrucisate, fara sa facem totul, pana la ultima picatura de petrol, de apa, de gaz, de resursa, de electricitate, de sange, ca sa ii ogoim bogatia? Se poate atata lipsa de inima? Atata lipsa de condescendenta? Atata lipsa de crestina solidaritate?

Tot primii  care o duc rau, foarte rau, poate cel mai rau, sunt pacatosii. Intai, cei mai mari pacatosi ai planetei, si apoi cei mai mititei. Noi, calicii, o ducem bine la acest capitol. Ne spovedim. Ne marturisim chiar si in presa, pacatele. Ne saturam. Macar, cu ele, ca mancarea este scumpa. Dar ei? Obezii de pacate ai lumii? Nu trebuie ajutati? Cu tot ceeea ce miscarea populara, totul pentrutara, face absolut totul ca sa nu faca crucea de ocara?

Totusi, dragii mei, sunt inca ingrijorat: chiar daca votati in masa miscarea populara, totul pentrutara, nu veti fi in stare sa faceti binele asa cum il face, si il distribuie, nenorocitul de Iisus Hristos. Uitat de 2000 de ani pe cruce. Si urcat de laudatori la ceruri, cu ea, cu tot, sa nu  vada ce a ramas dupa Maria Sa, in urma.

Pai, Raiul care ne asteapta pe noi, calicii, dincolo, poate fi mai presus de cel pe care noi insine l-am facut, pe pamant? Si daca in raiul acesta pamantesc, am votat partidul X, sau Y, sau chiar Miscarea Populara, totul (sau absolut totul) pentru tara, si nu am votat cu insusi Maiestatea Sa Iisus Hristos, ce fel de Rai am facut aici, pe pamant, si ce fel de Rai este cel condus pe lumea cealalta de… nu dau nume, caci sunt mai presus de Hristos, mari si trasi pe sfori de Marile Puteri, si nu de bunul Dumnezeu ( tocmai pentru ca este cel mai bun om) si bunul Om (tocmai pentru ca este cel mai bun Dumnezeu),  Iisus Hristos?

Asadar, ca un simplu membru al partidului comunist, il votez pe Maria Sa Iisus Hristos, ca sa traiesc ca pe vremea  aceea odioasa si sinistra, adica fara griji.

 

 

19 septembrie 2011

 

 

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.