Expoziţii

20.11.15 by

Expoziția de la Universitate
Expoziția de fotografii „Parcuri Naționale din Polonia” este un proiect comun al Ministerului Mediului din Polonia şi al Parcurilor Naționale.
Fiecare planşă reprezintă 1 din cele 23 de parcuri şi arată cele mai frumoase şi cele mai prețioase locuri şi specii dintre parcurile naționale poloneze din punct de vedere al naturii.
Începând cu anul 2012 expoziția a fost prezentată, printre altele, în 18 Parcuri Naționale din Polonia, pe teritoriul Ambasadei Republicii Polone la Haga (Olanda), precum şi în grădinile OCDE (Organizația pentu Cooperare şi Dezvoltare Economică) de la Paris. S-a bucurat de un număr de peste 100 000 de vizitatori.
Expoziția poate fi vizitată în perioada 13-26 noiembrie în Holul Central al Universității.

Expoziția de la Filarmonica
„Placatul modern polonez – Tomasz Bogusławski, Ryszard Kajzer, Sebastian Kubica”
Expoziția cuprinde afișe semnate de trei graficieni de excepție, reprezentanți ai generației tinere și de mijloc ai școlii afișului polonez: Tomasz Bogusławski, Ryszard Kajzer și Sebastian Kubica. Sunt considerați a fi unii dintre cei mai buni autori de afișe din Polonia de astăzi.

Tomasz Bogusławski (n. 1958, Gdańsk) a studiat la Academia de Arte Frumoase din Gdańsk, în perioada 2002-2008 fiind chiar rectorul acesteia. Ca realizator de afișe, a avut expoziții în întreaga lume, printre premiile obținute, menționând Grand Prix în cadrul celei de-a 18-a ediții a Bienalei Afișului Polonez de la Katowice, pentru afișul „Soț și soție”, și Medalia de Argint la Bienala Afișului Polonez, ediția 22, pentru afișul „Migrena”.

Ryszard Kajzer (n. 1973, Świerczyn) a studiat la Facultatea de Grafică a Academiei de Arte Frumoase din Varșovia și la Schule für Gestaltung (Zürich). A obținut multe premii, dintre care amintim Marele Premiu, în cadrul Concursului Internațional de Afișe de Promovare a Anului Gombrowicz (2004), premiul A. Stareyshinski, categoria tineri proiectanți, la Trienala Internațională de Afișe de la Sofia sau premiul obținut la Bienala Internațională de Afișe de la Varșovia, ediția 19, în cadrul concursului de afișe dedicate operei lui Witold Gombrowicz.

Sebastian Kubica (n. 1975, Żywiec) a absolvit Facultatea de Grafică din Katowice, în cadrul Academiei de Arte Frumoase din Cracovia. A obținut numeroase premii, printre care la Awakening World Awards Festival din Teheran sau la Bienala Internațională a Afișului Social-Politic de la Oświęcim (Polonia).
www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.