Expoziţie de pictură la Craiova Jazz Festival 2019

02.09.19 by

Asociația „Seniori Art” Craiova îmbină frumosul vizual cu cel acustic, cu prilejul celei de-a III-a ediții a Craiova Jazz Festival, organizat de Filarmonica „Oltenia” Craiova. Găzduiţi în foaierul generos al prestigioasei instituţii de cultură, opt artiști vor expune un număr de 25 picturi pe pânză și sticlă, cu dimensiuni diverse cuprinse între 0,4 și 2 m. Asociația „Seniori Art” Craiova a fost invitată pentru prima dată cu o expoziție de pictură la filarmonica olteană în anul 2014 și de atunci, anual, au expus în acest spaţiu membrii săi, seniori, tineri, școlari sau preșcolari.

Vernisajul va avea loc în data de 2 septembrie, ora 18:00, în prezența profesorilor Magda Buce Răduț, Ovidiu Bărbulescu și Nicolae Marinescu, personalităţi ale culturii, care vor prezenta expoziția, artiștii și lucrările acestora. Publicul este aşteptat să admire picturile până pe data de 15 septembrie şi, desigur, în perioada de desfăşurare a Craiova Jazz Festival 2019, ediţia a III-a, 10-13 septembrie 2019.

Cei opt artişti expozanţi sunt Mariana Montegaza (economist, absolventă a Școlii de Artă „Grigore Gabrielescu” și președintă a Asociației „Seniori Art” Craiova), Virginia Neacșu (inginer electronist), Mădălina Ruican (filolog, studentă la Arte Vizuale din cadrul Facultății de Teologie din Craiova), Cornelia Șendroiu (profesor de limba și literatura română la Liceul „Matei Basarab” Craiova), Clara Tănasie (manager asigurări, studentă la Arte Vizuale din cadrul Facultății de Teologie din Craiova), Olimpia Zdrenghea Edou (conservator cultural, profesor de artă, ambasador pentru dezvoltarea durabilă a Gabonului, Africa), Daniel Guță (artist plastic, absolvent al Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, Arte Vizuale – secția conservare-restaurare-patrimoniu), Rada Marian (specialist Securitate şi sănătate în muncă, absolvent al Liceului de Arte „Marin Sorescu” din Craiova).

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.