Expose Practice: Matei Arnăutu

11.06.14 by

Joi 12 iunie 2014, 19.00
Artist Talk – @ PAVILION | proudly supported by UniCredit Țiriac Bank
Str. C.A. Rosetti 36 (intrarea din str. Jean Louis Calderon)

FB event: https://www.facebook.com/events/680265135372398/

Expose Practice este o serie săptămânală de prelegeri cu artiștii participanți la Bucharest Biennale 6, prezenți la București. Vorbitorii vor discuta despre practica lor artistică, metodele de cercetare și gândire, într-un mediu informal.

Seria de discuții este generată de curatorul Bucharest Biennale 6, Gergő Horváth.

Prelegerea va fi ținută în limba română.

Matei Arnăutu (n. 1978, Bucureşti) este absolvent al Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti, Facultatea de Arte Plastice, specializarea pictură, clasa prof. Florin Mitroi. În 2007 a susţinut teza de master în cadrul Facultăţii de Arte Plastice, Universitatea de Vest Timişoara. În prezent este doctorand la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, coordonator Prof. Dr. Cristian – Robert Velescu. În 2001 participă la expoziţia internaţională „Balkan Youth Festival” din Litohoro, Grecia, iar în 2002 primeşte locul al doilea pentru pictură pentru expoziţia „Accente & Amprente”, Apollo Gallery, Bucureşti. În 2008 expune la galeria Mora sub titlul „Join” o serie de obiecte obişnuite ce sunt recontextualizate în spaţiul galeriei. Participă în 2011 la a doua ediţie a expoziţiei de Gravură Experimentală organizată la Centrul Cultural „Ion Manu&rdquo ; din Otopeni, care are ca punct de atracţie noţiunea de Flash Code. În 2011 participă cu o serie de lămpi gândite din reconvertirea de plăcuţe de calculator, cutii poştale vechi sau coşuri de răchită la expoziţia de grup „Lost&Found”. Începe să expună şi să fie reprezentat de Anaid Art Gallery din 2012, cu o expoziţie de mari dimensiuni intitulată „Visul lui Rembo”, în cadrul celei de-a şasea ediţii a Nopţii Albe a Galeriilor.

Imagine: Matei Arnăutu, Frica, instalație, masă din lemn, ventilator, pahare, telefon, sic, fire metal ice, 300 x 150 x 80cm, 2012. Courtesy of the artist, Anaid Art Gallery and Bucharest Biennale. Fotografie: Sorin Florea.
www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.