Emil Boroghină – turneu poetic în SUA şi Canada

11.06.14 by

În perioada 12-23 iunie, a.c., Emil Boroghină, societar de onoare al Teatrului Național „Marin Sorescu”, Craiova, va efectua un turneu în SUA și Canada cu un dublu recital poetic: „Recitindu-l pe Shakespeare… Lumea întreagă e o scenă, respectiv „Recitindu-l pe Eminescu… La steaua care-a răsărit”. Ambele recitaluri sunt prilejuite de împlinirea a 450 de ani de la nașterea lui William Shakespeare și a 125 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu. Spectacolele beneficiază de traduceri în limbile engleză și franceză.
Prima întâlnire cu publicul de peste ocean va avea loc pe 13 iunie la sala Auditorium a Institutului Cultural Român din New York (președinte, Doina Uricariu). Emil Boroghină, care a mai susținut recitalul dedicat poeziei lui Eminescu în câteva țări europene, va recita din poezia marelui poet și la biserica Sf. Ioan Valahul, din Alpine, New Jersey, sâmbătă 14 iunie.
Din 15 iunie, Emil Boroghină va susține o serie de recitaluri în Canada.torontooo Primul recital va fi dedicat lui Eminescu, pe 15 iunie, în Piața României din Montréal (coorganizator Communauté Moldave du Quebec, președinte Ala Mîndicanu). Pe 16, respectiv 18 iunie, dl Emil Boroghină va avea întâlniri cu personalități ale lumii teatrale din Canada, cărora le va prezenta Festivalul Shakespeare de la Craiova.
Marți, 17 iunie, actorul craiovean va susține recitalul Shakespeare la Montréal, sala Pavillon de l’Entrepôt, vineri 20 iunie va susține ambele recitaluri la sala Expo-Théâtre, Quebec (coordonator, Asociația Rocade, director Simona Hodoș), sâmbătă 21 iunie, recital Eminescu-Shakespeare la sala Théâtre de la Cour des Arts, Ottawa (Asociația Rocade), iar duminică 22 iunie va susține același dublu recital la Toronto, la sala Centrului Cultural Canadiano-Japonez (organizator, Asociația Rocade).
Turneul peste ocean al lui Emil Boroghină este organizat în parteneriat cu ICR București și ICR New York, cu sprijinul Ambasadei României la Ottawa și al Consulatelor generale ale României la Montréal și Toronto.

www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.