E vară…de-o vreme

09.07.12 by

E vară, soare mult, creiere încinse. Acestea sunt condiţiile în care se desfăşoară, de câteva săptămâni, viaţa socială şi politică a ţării.

Mircea Diaconu a trebuit să-şi dea demisia din toate funcţiile publice. Pare-se că a fost victima birocraţiei statului român. Încă de la formarea guvernului Ponta ştia la ce se putea aştepta acceptând intrarea în ministeriat. Şi ceea ce era previzibil i s-a întâmplat.

Una din calităţile unui politician trebuie să fie şi aceea de a previziona asupra viitorului apropiat. Dacă şi-a prevăzut viitorul, a făcut-o cu eroare de 100%. Concluzie: politica nu e pentru domnia sa.

 

*  *  *

            În urmă cu câteva săptămâni, fostul prim-ministru al României, d-l Adrian Năstase, a fost condamnat definitiv la o sentinţă de doi ani de închisoare cu executare. La aflarea veştii, Adrian Năstase şi-a tras un glonţ în gât, că acolo i-a ajuns mâna după ce i-a dat peste ea unul din poliţiştii trimişi să-l aresteze. A fost o alegere corectă, deoarece a ales singura cale compatibilă cu demnitatea şi poziţia lui socială, pentru a evita umilinţa unei arestări în prezenţa tuturor televiziunilor la o oră de vârf în faţa locuinţei sale. A încercat să evite şi uriaşa umilinţă a unei cereri de graţiere către marele lui duşman de la Cotroceni.

Faptul că a ratat sinuciderea îl va îndemna, probabil, să repete tentativa. Lui Beregovoy, socialist de frunte al Europei, ca şi d-l Năstase, i-a reuşit…

 

*  *  *

            Pupilul d-lui Năstase, aşezat în fruntea trebilor ţării la Guvernul României, a fost dovedit ca plagiator. D-l Băsescu susţine chiar că are dovezi despre două plagiate: unul legat de masterat şi unul legat de doctorat. Sau mai rău, că nu are masteratul pomenit. N-a fost foarte lămuritor. Mai rar două plagiate pentru un june Titulescu. Propun să i se dea titlul de Titulescu al plagiatorilor.

 

*  *  *

            Cu o zi înainte de finala Campionatului European de Fotbal, preşedintele Italiei, d-l. Giorgio Napolitano, comunist, le-a transmis conaţionalilor săi aflaţi la Kiev că, indiferent de rezultat, vor fi primiţi la întoarcerea acasă cu onoruri. Auzind aşa lucruri plăcute, broscarii s-au lăsat pe tânjeală şi au luat o ruşinoasă tăvăleală de la fraţii lor de gintă spanioli. Concluzie: comunistul din fruntea Italiei i-a îndemnat la lene, fapt ce a făcut ca Regele Spaniei să aibă mari satisfacţii sportive. Nu credeţi că am avea nevoie de un rege?

 

*  *  *

            D-na Ecaterina Andronescu, veşnic tânăra speranţă a învăţământului românesc, se află la al treilea mandat în fruntea Ministerului Învăţământului. Doamna acesta, care de ani de zile îşi face veacul aproape zilnic la televiziunile de ştiri, abordând tot felul de subiecte într-un potpuriu de miorlăieli, nu are nici o aptitudine pentru acest post. Dovadă stau multele încurcături generate în anii 2001-2002 (vezi scandalurile legate de manualele şcolare), sau mai recent (scandalul legat de Universitatea Spiru Haret, rămas nerezolvat şi azi). Nu va putea influenţa cu nimic învăţământul românesc, deoarece este inaptă pentru această misie. Şi mai are şi posibile probleme de incompatibilitate.

Rezultatele la bacalaureatul 2012 comunicate pe 8 iulie a.c. – foarte slabe – sunt şi ele rezultatul prestaţiei sale în timpul ministeriatelor.

 

*  *  *

 

De la sfârşitul lunii iunie, întreaga parte de Europă în care şi România îşi face de lucru trece printr-o caniculă puternică. Temperaturile de 39-40 de grade au încins oamenii şi natura. Vom vedea probabil scăderi ale PIB-urilor în întreg sud-estul Europei. Şi criza înteţindu-se. Concluzie: să aşteptăm cu speranţă timpuri mai răcoroase şi mai bune.

 

*  *  *

Odată cu începutul lunii lui Cuptor, Parlamentul României, convocat în sesiune extraordinară, a demarat procedurile de schimbare ale Avocatului Poporului şi ale preşedinţilor celor două camere. Simpatica lovitură de stat parlamentară, desfăşurată la limita constituţionalităţii, a reuşit de minune, validarea ei venind prin prezentarea d-lui Băsescu în faţa corpurilor legiuitoare întru dezvinovăţire în problema suspendării, venită la rândul ei miercuri. Prestaţia distinsului antepomenit domn a fost lamentabilă, arătându-ne că avem de-a face cu un preşedinte obosit şi prăfuit, care merită cu prisosinţă să se odihnească după 8 ani în care şi-a făcut mendrele pe spinarea turmei votante. Ea l-a ridicat, ea îl va doborât. Concluzie: mulţimile pot accepta multe, bune sau rele, de la conducătorii lor, un singur lucru fiind de neiertat: umilinţa. Or, în această privinţă, d-l Băsescu a excelat.

 www.omniscop.ro

 

Related Posts

Tags

Share This

1 Comment

 1. deniro

  Curat murdar coane Fanica , ca tot romanul impartial asa zicea maestrul Caragiale ale carui creatii satirice ne faceau cel putin sa zambim .
  Situatia Romaniei de astazi este mult mai grava, dupa 22 de ani de democratie originala , datorita “intelepciunii” poporului roman ,cu concursul extraordinar a doi presedinti de trista amintire ,unul provenind din randul nomenclaturii de partid iar altul din Securitate ,Ion Iliescu si Traian Basescu .
  Asa ca nu trebuie sa ne miram de ce societatea romanesca a ajuns in halul in care este cu o scara a valorilor inversata, edificata pe un sistem lipsit de morala si educatie .
  Faptul ca elevii de liceu au probleme cu BAC-ul nu este doar o chestiune punctuala datorata in totalitate unui ministru sau altul,(nu-l putem insa neglija pe Funeriu), este o problema de sistem legata de “prioritatile” pe care le-au avut in vedere guvernantii .
  Cand regimul Basescu a inchis , spitale si scoli ,a redus substantial bugetele educatiei si sanatatii , a ruinat economia romaneasca prin masuri criminale luate de ultimele guvernari, a distrus nivelul de trai aducand marea majoritate a populatiei sub pragul de saracie, ce motivatie mai pot gasi elevii si profesorii lor pentru a se educa, daca ei se simt inutili pentru societate !
  “Scoala romaneasca scoate tampiti” avem nevoie de tinchigii auto , si ospatari asta este strategia nationala in domeniul educatie adoptata de Traian Basescu in calitatea lui de presedinte jucator, care nu s-a omorat cu scoala si totusi a ajuns ditai sef al statului ,cum ii place sa i se spuna !
  Exista si un proverb intelept “Mai bine mai tarziu ,decat niciodata “.
  Chiar si acum inca nu e prea tarziu .
  Eu inca mai sper , speranta moare ultima !

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.