E şi secuii oameni…

05.01.13 by

 

            Institutul Naţional de Statistică se dovedeşte încă o dată o instituţie aproape inutilă României. Am ajuns la această concluzie în urma dezvăluirilor d-lui Ponta-plagiat despre lipsa unui miliard de lei din P.I.B.-ul anului 2011, adică din vremea geniului transilvan de la Cluj (d-l Boc-1,60 m), scurt la minte şi la trup. Acest fapt afectează coerenţa calculelor bugetului de cheltuieli pentru anul 2013.

            După călcatul în străchini cu recensământul din 2011, ale cărui rezultate nu ştie şi nu poate nimeni să ni le comunice, întâmplarea de faţă este condamnabilă şi cu parfum penal.

*

*     *

            Ne-a părăsit Sergiu Nicolaescu, comisarul Moldovan, mare belitor de legionari şi iubitor de daci. Omul a fost, orice s-ar spune, un răsfăţat al regimului bolşevic şi se numără printre fondatorii naţional-securismului românesc, alături de Adrian Păunescu şi Eugen Barbu. Prin filmele sale a dorit să dea credibilitate deşănţării patriotarde indusă de Ceauşescu în perioada aşa-zisei deschideri şi liberalizări din anii 1965-1971.

            Nu am căderea să mă pronunţ asupra calităţii artistice a producţiilor recent răposatului. O parte din ele le-am văzut în copilărie, precum toţi cei din generaţia mea, duşi cu clasa, pentru a fi îndoctrinaţi în colective lărgite. Afară de personajul caricatural Lăscărică, nu mai ţin minte nimic.

*

*     *

            În Sfânta zi a Crăciunului, pe Facebook, d-l Crin George Laurenţiu Antonescu a adresat un mesaj naţiei cu prilejul Sfântului Cristian. Vedeţi domniile voastre, distinşi cititori, de-aia nu-s bune zilele libere… Sunt încurajate abuzurile alimentare şi excesele bahice şi se lasă cu surplus de mesaje pe reţelele de socializare…

*

*     *

            Joi, 3 ianuarie, a apărut la televiziunile noastre ştirea preluată de la o televiziune maghiară cum că d-l Kelemen Hunor, preşedintele U.D.M.R., a declarat că d-l Dan Voiculescu este „cancerul politicii româneşti“. Cestiunea a fost urmată de dezvăluirea protocolului semnat înainte de alegeri între U.S.L. şi U.D.M.R. privind participarea acestora din urmă la o viitoare guvernare după 9 decembrie. Despre d-l Crin Antonescu, acelaşi domn a afirmat că tot timpul s-a opus cu înverşunare prezenţei U.D.M.R. la Palatul Victoria. Ca pupăza să mai aibă şi colac (sau povestea vulpii şi a aguridei), tot acelaşi (ine)stimabil a zis că, oricum, nu crede că U.S.L. va rezista 4 ani.

            Pare-se că şi minoritarii secui au probleme cu excesele mai sus pomenite generate de Sărbători. Câte-un Colebil i-ar mai putea ajuta.

*

*     *

            În ajunul Crăciunului ni s-a adus la cunoştinţă mesajul către ţară al Majestăţii Sale Regele Mihai. Scurt, încărcat de înţelepciune şi de dragoste de neam. Admirabil.

*

*     *

            Vineri, 4 ianuarie, Consiliul Superior al Magistraturii, în prezenţa şi sub înaltul patronaj al d-lui preşedinte Traian Băsescu, s-a adunat şi a dezbătut… Ce anume, nu contează. S-au certat, s-au votat, s-au ocărât, s-au rotit şi au făcut treaba numai pe jumătate. Au preşedinte, iar vicepreşedintele urmează… Ca-n filmele proaste.

*

*     *

            Alegerile din 9 decembrie au avut un rezultat trist pentru d-l Frunda: domnia sa nu s-a ales. Şi ca să nu rămână fără coledzi, a devenit, prin voinţa d-lui prim-ministru-copiuţă, consilier personal al acestuia. Dacă nu curge, pică…

     www.omniscop.ro                                                      

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.