Dragi Pământeni, a trecut și 2016. Simplu și pe înțelesul tuturor

16.12.16 by

Nisipul se scurge încet în clepsidră
Nemărginirea ar vrea s-o cuprindă.
Omul priveşte, ar vrea să se mintă
Clipa din zbor, încearcă s-o prindă.

Siria: Nimeni nu știe cine cu cine se bate, dar toți se bat și nimeni nu e vinovat, că mor zeci de mii de oameni. Pe cine interesează, doar în final fiecare om e doar o cifră în statistică. Și pe urmă ne pare rău și regretăm, dar cei morți ar fi vrut să trăiască, căci dacă ești mort, ești mort.
Retorica te dărâmă la TV în fiecare seară, depinde la ce TV te uiți și cu cine ține.
Ruși, americani, turci și alții care în fond îi susțin pe teroriști, toți luptă contra teroriștilor, bine că chinezii implicați și ei, sunt comuniști nu teroriști.
Care teroriști? Nimeni nu înțelege nimic. În afară de teroriști IS care nu au creier, deci nu fac parte din rasa umană, restul sunt nenumărate grupări rebele siriene și străine. Dintre acestea se pot aminti Ahrar al-Sham, Faylaq al-Sham, Frontul Fateh al-Sham și Frontul Al-Nusra afiliat Al-Qaeda.
La sfârșit cel care câștigă va declara că a făcut totul pentru binele „poporului Sirian!”
Care popor sirian?.

SUA: A fost ales Donald Trump.
Un psihopat? Cine știe?.
Următorii patru ani ne-o vor arăta !
Ministrul lui de externe este prieten cu Putin.
Guvernul lui e format din miliardari, care poate or ști cum să facă bani, ca să ducă economia SUA înainte. Iar dacă economia merge bine, șomajul scade și omul de rând cîștigă…
Americanul de rând nu l-ar fi ales dacă nu ar fi crezut în ce spune și dacă ceea ce el îi promitea nu era ceea ce el își dorea de mult.
Așa că vom trăi și vom vedea!
Un lucru e sigur Europa comunitară nu va avea e ce râde!

Rusia: Putin e un autocrat.
După ce a luat Crimeea, că doar nu era să își mute flota de acolo în balta numită Marea Caspică și să piardă ieșirea la Mediterană, a ascultat protestele lumii și și-a văzut de treabă.
Sancțiunile impuse nu l-au distrat, dar nici nu l-au făcut să-și schimbe politica.
În conflictul sirian e de partea trupelor guvernamentale ale lui Asad, care e încă oficial președintele țării. Deci pe hârtie e de parte legalității.
Dacă asculți posturile de televiziune rusești, ești convins că Putin e cel bun iar Vestul e cel rău și cum dreptatea stă întodeauna la mijloc…
Acum cu Donald Trump ca președinte al USA, o axă Washington–Moscova devine din ce în ce mai posibilă.
Ce ne aduce viitorul e greu de prevăzut.

Germania: AFD un partid destul de naționalist, nou născut, fără o platformă politica, câștigă și câștigă procente în alegeri.
Ce ne arată asta?
Că partidele politice ”vechi în Germania” nu mai au trecere la ”cei ce plătesc impozitele”, iar Angela Merkel „mama refugiaților” a pierdut din popuilaritate, mai ales după fauxpas-ul din 2015, cînd a permis cîtorva zeci de mii de refugiați să intre în Germania făra a fi înregistrați, deci intră cine vrea și pe urmă când îi cauți ”ia-i de unde nu-s”.
Un milion de oameni, care nu stiu limba germană,au altă cultură și altă religie, să-i integrezi într-o societate căreia îi merge bine, dar are problemele ei și nu e dispusă să aibă mai multe probleme. E foarte dificil.
Trebuie să fii o Merkel ca să fii așa de optimistă.
Dar după un an a recunoscut și partidul lui Merkel (după atentate ale IS-ului, făcute de „acei refugiați neînregistrați”) că trebuie făcut CEVA. Dar ce?
Asta încă nu se știe, poate îl întreabă pe Horst Seehoffer (ministrul landului Bavaria).

România: S-au desfășurat alegerile parlamentare.
Prezența la vot a fost numai de 39,49%, prin blocarea dubla a accesului la stampila de vot a milioane de romani din strainatate si din tara, printr-o strâmba reforma a legii electorale, plus cei care au boicotat votul, crezând că prin asta realizează ceva.
Rezultatul: PSD: 45,4%, PNL: 21%, USR: 9,4%
Cei care au votat, au reușit să aducă la putere PSD-ul, un partid condus de Liviu Dragnea, partidul care ne-a dat pe Iliescu, Băsescu, Ponta și alții ca ei.
Legea 90/2001 îi interzice în acest moment lui Liviu Dragnea să facă parte din viitorul Guvern al României, președintele PSD având o condamnare penală la activ. 
Dar în România, totul e posibil, deci probabil vom avea un prim ministru condamnat penal.
Președintele Johanis e blocat politic în următorii patru ani, așa că vom trece de la neodemocrație, la o antidemocrație cu față democratică.
Asta seamănă cu fraza „terorism cu față umană”.
Măcar Direcția Națională Anticorupție va avea liniște, căci dosarele penale ale viitorilor miniștri și deputați PSD, vor fi probabil suspendate, deci va lipsi „obiectul muncii”.
Atunci cine mai are nevoie de DNA?
Ca la noi la nimeni, sau poate la turci?

Turcia: Erdogan se dovedește un democrat a la Ceaușescu.
După ce a folosit un puci (organizat probabil de o grădiniță de copii) ca să-și înlăture toți adversarii politici și a pus astfel zăbale la justiție și presă, a eliminat din parlament reprezentanții partidului kurzilor HDP(care fuseseră aleși legal de popor), deschizându-și drumul spre postul de „conducătorul nostru mult iubit” unic și de neînlocuit.
Și-a construit „Palatul Alb” cel mai scump palat prezidențial din lume, la fel ca alt megaloman balcanic pe care noi românii îl cunoaștem foarte bine.
În Siria zice că luptă contra teroriștilor IS (Statul Islamic), dar când Peshmergas (trupele de combatanți kuzi susținute de NATO) care luptă tot contra IS-ului, sau apropiat prea tare de granița Turciei, a uitat și de NATO și de IS și s-a repezit la aliații de ieri, să- i gonească de acolo.
Iar dacă Europa Comunitară nu-l vrea, îl copiază pe Lăpușneanu „dacă voi nu ma vreți, eu vă vreau” și aplică pentru a reuși, tactica năvălirii tătarilor, numai că în loc de „vin tătarii” Europa va striga „vin refugiații”!!

Filipine: Alegerile din 2016 l-au adus la putere pe Rodrigo Duterte care și-a propus să rezolve problema cheie a acestei țări,consumul de droguri, o pandemie în Filipine.
În primele 5 luni de guvernare, a pornit un război contra drogurilor și drogaților, în care aproape 2.000 de suspecți au fost uciși, mai mult sau mai puțin legal, de polițiști sau de „escadroane ale morții” formate din rândul populației și încurajate de șeful statului,.
Limbajul lui este foarte colorat: “Am citit condamnarea UE și le răspund: duceți-vă dracului”,
El l-a numit pe Barack Obama “fiu de cățea”, pe secretarul general al ONU Ban Ki-moon l-a numit “tâmpit”, pe Papa de la Roma “fiu de târfă”, iar pe ambasadorul SUA în Filipine, „homosexual” și “fiu de curvă, etc, etc.
Deși Duterte s-a comparat cu Hitler, Ddonald Trump la invitat urgent la Casa Albă.
Deci trageți singur concluziile!

Cuba : A murit Fidel Castro, ultimul comunist adevărat, cel care a condus Cuba 49 de ani, împotriva tuturor presiunilor din interior și exterior. Numărul atentatelor la viața lui este cel mai mare in istoria lumii moderne, dar Castro a murit la 90 de ani în patul propriu.
Regimul lui despotic,deși nu s-a numit comunist, a avut aceleși urmări pe plan economic și social, împingând țara într-o neagră sărăcie.
Criza rachetelor cubaneze a fost momentul când războiul rece a fost foarte aproape să devină război nuclear și să se transforme în al treilea război mondial. Răspunzători Castro, Hrușciov și de voie de nevoie Kennedy.
Poporul cubanez care l-a plâns cu adevărat pe Fidel Castro, probabil că suferă de sindromul „Stockholm”.

Anglia: BREXIT în 2016.
Cameron nu mai e prim ministru, iar Regatul Unit a ieșit din Europa Comunitară. Theresa May a ajuns prim ministru și ne aduce aminte de Margaret Thatcher (războiul din insulele Falkland).
Lira sterlină a pierdut zdravăn din valoare, iar City of London cartierul financiar al Marii Britanii își pierde din strălucire. Miliardarii ruși, care erau aici la ei acasă, încep să plece spre tărâmuri mai sigure financiar și odată cu ei și miliardele lor.
Doar regina Elisabeta aII care are acum respectabila vârstă de 90 de ani, reprezintă cu cinste trecutul glorios al Imperiului Britanic și spre deosebire de politicieni, nu se blamează nici un pic.
„Cine nu are bătrâni să-și cumpere”

Franța: Se pregătește pentru alegerile prezidențiale din 2017.
François Hollande cel mai neiubit președinte pe care l-au avut francezii, a hotărât să nu mai candideze. Deci democrații au o problemă, căci în toate sondajele Marine Le Paen e în față și ea e conducătoarea Frontului Național, deci o naționalistă pur sânge.
Cu cine se mai pupă atunci Frau Merkel ?

Austria: Alegerile din 2016. După o pană cu lipiciul de pe plicuri (cine îi mai poate lua în seios pe politicienii austrieci?) au mai ales o dată și să vezi surpriză, nu l-a ales pe naționalistul extremist Norbert Hofer ci pe candidatul verzilor Alexander van der Bellen. Se mai întâmplă și minuni !
Europa a răsuflat ușurată!

Italia: Mateo Renzi a demisionat dupa respingerea prin referendum a reformelor constitutionale propuse de guvernul său. Italia e într-o criză acută, situaţia economică şi financiară fiind foarte îngrijorătoare. Noile alegeri vor avea loc în 2017 și dacă iese Berlusconi zis și „Bunga, Bunga”, condamnat și răscondamnat nu se mai miră nimeni.
Doar primarul Romei, Virginia Raggi a candidat din partea Mişcării 5 Stele, care a devenit a doua forţă politică a Italiei și a fost creată de UMORISTUL Beppe Grillo. Un comedian face cu succes politică comică în Italia și cineva (poporul italian) va trage ponoasele.
Doar aici s-a scris „Divina comedie”!

Mai sunt o grămadă de evenimente mai mult sau mai puțin importante dar asta altă dată.
Cred că la anul 2016 se potrivește citatul lui Albert Einstein:
”Două lucruri sunt infinite: universul şi prostia omenească, şi încă nu sunt sigur de primul”
www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.