Dl.  Maior ne-a spus pa

30.01.15 by

La inceputul săptămânii toate televizoarele ne-au dat această veste. Au început analize şi paradiscuții pe subiectul în cauză: că de ce, cum, c-o fi și c-o păți,  unde și cum așa.
Numit în capul trebii la SRI în vremea scandalului cu ziariștii răpiți din Iraq, lumea a fost foarte mirată: cum, un psdist pus de dl. Băsescu tartore la Securitatea de tip nou, capitalist? Faptul a mirat pe mulți blegi și creduli. Omul era al sistemului de tânăr și a mai avut și viza Marelui Licurici și cu asta basta. Provenea din diplomație și fusese arhiverificat în timpul diverselor şcoliri în SUA. Fusese la fragedă vârstă numit secretar de Stat la Apărare sub Mircea Paşcu. Omul era pe lista cu dezirabili și Marinelul s-a conformat.
Timp de 8 ani si-a facut treaba pentru care era pregătit.  A fost atent și la pohtele cotrocene, cu suficientă măsură,  ca să nu bată la ochi.
Sub ochiul vigilent al Unchiului, a facut reformele cerute și impuse de fișa postului. A încercat să-şi țină în frâu inițiativele și pornirile de mărire . Ca orice ardelean ajuns la București a ținut să le arate miticilor ce flăcău gigea e el: cuminte și de vreme acasă.
Până astă-vară, când a început să se vorbească despre posibilitatea ca finuțul dumisale – dl. Ponta , în caz de urcare pentru cinci ani în Deal, să-l pună  premier. Replica dlui. Băsescu a fost promptă și acesta a glasuit prin toamnă: serviciile au căpătat multă putere, să revenim la controlul parlamentar…
După alegerea dlui. Johnnis drept Prezident al Neamului, omul nostru a început să se burzuluiască la toată  lume: la nenea Zegrean, la nenea Parlamentu’, la nenii politicieni pe o varietate de teme și frustrări. A  mai venit și tanti Nuland cu vreun mesaj, deh!, mai știi …
Fapt este că flăcăul a capotat, drept care a demisionat. Și  astfel a ilustrat perfect Principiul lui Peter: un om urcă în  societate până în punctul unde își atinge maximul incompetenței. QED.
P.S. Cel mai trist de acestă “tragică ” întâmplare cred că este dl. Rareş Bogdan, tartorul românismului neaoş de Cluj.  Îi doresc să-i treacă…
www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

1 Comment

  1. marin

    Plecarea dlui Maior e ca o picătură de apă lipsă din secretele oceanelor. Cu sau fără el, serviciile fac ce știu ele mai bine: stau cu ochii pe propria populație. Vorba ceea: ”Pleacă ai lor,/vin tot ai lor,/și cu toții fac ce vor”.E ușor să ai mușchi ascunși în umbră și să-i ”protejezi” pe cetățeni de ei înșiși. Serviciile și-au pierdut mult din credibilitate. Mai ales la vârful acestora. Ion Cristoiu are câteva observații interesante în această privință.

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.