Despre Neica-nimenii din fruntea României

28.10.13 by

Strălucitul barbugiu de Târgu-Jiu, pre numele lui Victor Piţurcă, „a dat“ un „şase-şase“ cât el de mare: ne-am calificat la barajul pentru campionatul mondial de fotbal din 2014 dintr-o grupă cu Olanda, Turcia şi Ungaria care nu a fost deloc uşoară. Nu a fost uşoară din cauza ezitărilor şi experimentelor nereuşite ale antrenorului şi din cauza calităţii scăzute a fotbalului românesc, în general, care nu oferă prea multe posibilităţi pentru alcătuirea unei echipe de fotbal competitive.
Calificarea noastră a venit pe fondul rezultatelor contradictorii ale echipelor Ungariei şi Turciei, aceasta din urmă fiind beneficiară, totuşi, a unei puternice emulaţii şi a unor investiţii solide în fotbal.
Tragerea la sorţi ne-a desemnat un adversar considerat de toţi „specialiştii“ drept cel mai abordabil.
Dar eu spun: timeo danaos et dona ferentes.
*
Autorul Cărţii şoaptelor, Varujan Vosganian, a şoptit: demisia! Şi şi-a dat-o.
Acest fapt a venit pe fondul hotărârii unuia din multele parchete din România de a-l pune sub acuzare alături de Adriean Videanu pentru aşa-zise prejudicii (de altfel, mari) aduse statului în perioadele ministeriatelor lor.
Ambii domni miniştri susţin cu argumentaţii pe care le declară solide că sunt nevinovaţi şi că faptele încriminate au avut, la vremea lor, toate aprobările necesare din partea a două guverne succesive ale României.
Îl admir pe d-l Varujan Vosganian pentru întreprinderea domniei sale. Ceea ce nu înţeleg este altceva şi anume: de ce nu a demisionat şi din Senatul României? Atunci ar fi fost cu adevărat un vir fortis.
*
Distinsa doamnă Iulia Motoc, judecătoare la Curtea Constituţională a României, a fost găsită ca fiind cea mai capabilă să reprezinte România în completul internaţional al C.E.D.O. Aşa să fie sau este numai o recompensă pentru cuminţenia feciorelnică de care a dat dovadă în timpul mandatului domniei sale de judecător constituţional? Întreb, nu dau cu parul şi nu aştept răspuns.
*
Lu’ domnu’ Daniel Barbu, ministru în exerciţiu al Culturii, fost decan la S.N.S.P.A., un grup de cetăţeni furioşi în frunte cu d-l Claudiu Crăciun, ex-student al domniei sale, i-a spart luneta maşinii oficiale cu care se fâţâia prin buricul Capitalei, pe motiv de aprobare de către distinsul demnitar a proiectului de exploatare auriferă de la Roşia Montană.
De unde se vede că recunoştinţa foştilor studenţi faţă de foştii dascăli este floare rară (de mină?)
*
La Pungeşti, judeţul Vaslui, băştinaşii, în frunte cu popa protopopu’, adevăraţi răzăşi şi urmaşi ai Ăluia Mare şi Sfânt, au învins capitalismul, aşa cum şi înaintaşul lor la Podu Înalt i-a învins pe spahii şi ieniceri.
Capitaliştii (adică Chevron) s-au retras, dar numai pentru moment. Bănuiesc că după vizita domnului Ponta în bârlogul unchiului Sam (=Chevron?) victoria răsculaţilor a fost numai una de etapă.
Cred că până la urmă va învinge „dragostea de ţărişoară“: pentru a nu mai lua gaz de la ivani, să fim mândri şi vrednici şi să ne încălzim cu gaz de la americani, aşa cum au visat strămoşii noştri care i-au aşteptat mai bine de 50 de ani. Amin.
*
Toată vara şi toată toamna unul dintre subiectele arzătoare, pâine bună pentru media românească, indiferent dacă a fost pro sau contra, a fost privatizarea C.F.R. Marfă, pe motivul scoaterii acesteia din starea gravă economică în care se află.
Cum a ajuns, fraţilor, în halul acesta o întreprindere a statului care până în 2008 a fost pe profit, deci solvabilă? Cine a guvernat România după 2008?
*
Dreapta românească, ieşită din alegerile din decembrie 2012 smotocită şi subţiată, îi caută un contracandidat d-lui Crin Antonescu-U.S.L. Sunt vehiculate nume precum: Cătălin Predoiu, Elena Udrea, Emil Boc, Aurelian Pavelescu, adică „ăla mic cu capu’ mare“ şi, mai ales, fostul prim-ministru alifie-whisky-cobe.
Eu, sincer, pe acesta din urmă mi-l doresc, pentru că aş avea zilnic un editorial avându-l drept subiect. Aşa să îmi ajute Dumnezeu.
*
Pentru luna noiembrie, d-l Mickey Mouse Ponta şi asociaţii din Guvernul României ne anunţă o rectificare bugetară negativă, pe motiv de lipsă de fonduri din considerente de neplată de către contribuabili a dărilor. Pare-se că vinovat va fi găsit A.N.A.F.-ul cu şeful lui liberal în frunte.
Tocmai domniile voastre, stimaţi liberali, tăticii finanţelor de la Carada încoace, să nu fiţi în stare să adunaţi paralele de la bobor?
*
Regionalizarea, promisă cu surle şi trâmbiţe de actualii guvernanţi, bate pasul pe loc. Cum ar veni, d-l Dragnea şi ministerul domniei sale cam trag targa pe uscat. Se tot organizează întâlniri în toată ţara pentru lămurirea baronilor locali mari sau mici despre această „necesitate stringentă“.
Cred că regionalizarea şi motivaţiile ei sunt nerealiste şi nenecesare şi de aceea, nefiind în stare să formuleze într-un mod credibil această necesitate, nici nu-i pot găsi rezolvarea.
O pălărie prea mare pentru o adunătură de capete aşa de mici. Cauza reală a tuturor problemelor din administraţia României constă în hoţiile, în primul rând ale statului, la toate nivelurile acestuia.
*
D-l Ponta, cu faţa lui din ce în ce mai bucălată, ne-a umplut seară de seară ecranele televizoarelor povestindu-ne ce fapte de fapte a înfăptuit făptura sa în vizita în care se găsea în S.U.A. Mărturisesc că nimic din cele ce defilau pe ecran nu m-a interesat, deoarece toate aveau un parfum grosolan de nesinceritate, ca să nu-i zic minciună. Cred că acelaşi sentiment l-au avut toţi românii, cu excepţia d-lui Gîdea-linge-c… Atât.
La câtva minute după ştirea plecării d-lui prim-ministru spre aeroport, ţuşti pe toate posturile televiziunilor de ştiri (vreo şapte cred că sunt) un comunicat care ne înştiinţa că d-l diriginte Băsescu, din dorinţa de a-şi controla „băieţelul“- prim-ministru, a stat de taină, la telefon, fireşte, cu nenea Joe, Joseph Biden pe numele lui, vicepreşedintele S.U.A. Ce au vorbit, nu ni s-a spus. Cine a dat telefonul, iar nu ni s-a spus. Cred că a fost o ocazie a d-lui Băsescu de a se băga în seamă cu electoratul. Nimic mai mult şi total neinteresant.
www.omniscop.ro

2 Comments

 1. deniro

  Neica nimeni din capul statului e chiar Traian Bashescu primul presdinte roman de la 47 incoace invalidat prin referenum de boborul pe care va sa zica ar trebui sa-l reprezinte pe plan extern .
  Actuala coalitie,USL, castigatoare in proportie zdrobitoare a recentelor alegeri parlamantare s-a anagajat ca nu va aproba exploatarea Rosia Montana ,exploatrea gazelor de sist , ca va creste incasarile la buget cel putin in prima faza prin starpirea hotilor si darea lor pe mana justitiei !!
  Ce a realizat Pontapitecul actulaulprim ministru dintoate astea ,o frectie la piciorul da lemn al matelotului Bashinescu esuat nici el nu ami stie cumlaPalatul din Dealul Cotrocenilor .
  Si pentru ca tot tacamul sa fie complet asistam nu la asanarea hotilor plantati prin ministere de guvernarile pd-liste ci la scoaterea ministrilor liberali din guvern cu ajutorul procurorilor lui Bashinescu si Ponta care s-au inteles semnand
  doar ei doi o hartiuta denumita pact, desi ea reprezinta un angajament al unui subordonat fata de superiorul sau .
  Iata deci nebanuitele cai prin care se perpetueaza democartia noastra originala ,avand ca punct de plecare numirea ca şef al Agenţiei Economice a NAVROM din Anvers, Belgia !!
  In afara declaraţiei fostului ministru Aron şi a propriilor susţineri, nimic nu este de natură să contrazică faptul că la Anvers fostul comandant de cursă lungă a fost trimis, în mod obligatoriu, cu voia Securităţii şi, după alte susţineri, chiar în legătură cu ofiţerii de spionaj ai României socialiste.
  Doamne ajuta si miluieste !!
  Luna aceasta, Octombrie au avut loc si 2 evenimente mai fericite, Majestatea sa Regele Mihai a implinit varsta de 92 de ani iarclubul Rapid a sarbatorit 90 de ani de existenta !!
  America n-a intrat inca in incetare de plati, iar la noi economia a inceput gangure timid pe la export pe undeva ,probabil tot banane !!

 2. Un cititor

  Citind „Despre Neica-nimenii din fruntea României”, mi-am reamintit de o imprecaţie publicată de Iftimie Nesfântu în volumul Transformarea Ѱ, Editura Codex Aureus, Bucureşti, 2007 (palimpsest 16, pag. 109-111), text citat de multe ori pentru a ilustra derapaje politice, morale… în România; voi cita un fragment, sper eu, grăitor:

  „(…)Eii,
  vezi, tu, frate, cum e lumea?!
  pe vremuri plângeau ţăranii, descântând câte-un tăciune
  ne-nţelese înţelesuri: „eu mă duc, codrul rămâne…”/„eu mă duc, satul rămâne…”
  acum însă s-au dus codrii, şi-au rămas cei făr’ de lege: turnători şi hoţi şi
  porci
  satul s-a emancipat, nu te pui cu… talpa ţării
  cei mai ageri au plecat/să culeagă–„n rai” căpşune sau să cureţe closete,
  tot pe-acolo, că-i mai bine, şi nu pute ca la noi
  banii se învârt în bănci, vile noi răsar puzderii, pe străzi colcăie nebunii –
  nu mai au loc în spitale – popii dau cu busuioc, iar pe micile ecrane: zarvă,
  curve,
  porci cu sârmă groasă-n rât (să nu râme bălegarul lumii bune, Doamne feri!)
  sus, şi jos, şi pretutindeni: panaramă şi manele
  şi mereu a fost aşa/şi mereu a fost aşa
  (se repetă, tot mai încet:)
  şi mereu a fost aşa/şi mereu a fost aşa
  …………………………………………
  şi mereu va fi aşa
  …………………………………………………..
  Cum e vremea pe la voi? Plouă? Ninge?/…Sunt nevoi?”

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.