Decernarea Premiilor Superscrieri, non-fictiuni care schimba lumea editia I

03.11.11 by

Bucuresti, 30 octombrie 2011. Aseara, 29 octombrie, Juriul Superscrieri si organizatorul concursului, Fundatia Friends For Friends (FFFF) au anuntat castigatorii in cadrul Galei de Premiere, care a avut loc in clubul Madame Pogany.

Castigatorii premiului I, in valoare de 500 de euro, la aceasta prima editie a Premiilor Superscrieri, din cei 213 participanti cu 346 de materiale inscrise, sunt: Oana Sandu – la categoria Eseu, Lorena Lupu – la categoria Experiment, Mihnea Maruta – la categoria Opinie, Tea Teodorescu – la categoria Portret si Ani Sandu – la categoria Reportaj.

La Gala de Premiere au fost prezenti in jur 150 de invitati, participanti la concurs, o parte din juriu (Andra Badicioiu, Larisa Ghitulescu, Petrisor Obae si Viorel Ilisoi), oameni din presa, dar si multi alti sustinatori ai acestei competitii.

Vlad Petreanu, presedintele juriului, marturiseste despre cele mai bune lucrari inscrise: “Eu as fi avut emotii sa scriu un text de-al meu acolo. Am vazut texte remarcabile, chiar mult mai bune decat as putea sa scriu eu vreodata.” Si printre ceilalti membri ai juriului se numara declaratii incurajatoare: Petrisor Obae este de parere ca “Intr-un moment in care presa trece printr-o puternica criza economica si de imagine, acest concurs a aratat ca exista (inca) scrieri de foarte buna calitate, care merita premiate si ai caror autori trebuie incurajati.”, iar Larisa Ghitulescu s-a lasat emotionata de cateva lucrari: “Au fost texte care m-au facut sa rad si texte care m-au emotionat pana la lacrimi. Nu exista ziar sau revista care sa fi facut asta in ultimii ani.”

Sorin Tranca, presedintele FFFF, face urmatoarea declaratie cu privire la insemnatatea Premiilor Superscrieri: “Cred ca avem, dincolo de ambitii, in aceste vremuri tulburi pentru presa si de inceput pentru continutul editorial online, obligatia de a-i incuraja pe cei ce scriu bine, de a fi alaturi de ei. Mi-ar placea sa stiu, candva, peste ani, ca am reusit sa pun pe harta celor ce se exprima prin cuvinte, a celor ce stiu sa spuna povesti, un reper. Imi doresc foarte tare ca Premiile Superscrieri sa capete, pentru Romania, conturul pe care il au premiile Pulitzer in America.”

Pentru mai multe detalii despre Premiile Superscrieri, explorati www.ffff.ro.

#Despre Fundatia Friends for Friends

Fundatia Friends for Friends (FFFF) sustine creativitatea practica. Dintre cele mai cunoscute proiecte FFFF: expozitia Ciorne 1.0 – colectie de oameni si idei in devenire , Biblioteca FFFF – peste 1200 de carti utile profesionistilor implicati in industrii creative, Lobul Creativ – emisiune on-line care exploreaza cariere de succes, evenimentele de la Caffffe Creativa si, nu in ultimul rand, Premiile Superscrieri.

Corina Barbu, Agent of Hope FFFF

corina.barbu@ffff.ro

0732 668 170

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.