Dans de primavara!

08.03.13 by

Asteptam de mult sosirea primaverii! Chiar daca si acum continua o lupta relativa intre iarna (fara posibilitate de succes) cu vremea martisorului, noul anotimp si-a anuntat sosirea. Soarele straluceste, lumea este din nou optimista, pasarelele canta chiar si in oras, iar mie…imi vine sa dansez.

Este adevarat ca sunt influentat si de vizionarea unor DVD-uri pline de muzica marilor maestri Mozart, Beethoven, Bach, Gershwin, Ciaikovski…e tocmai marele compozitor rus care, prin baletele sale, ma obliga sa ies din casa fredonand cate o melodie care ma imbratiseaza toata ziua si cu care ma cert pentru ca devine o obsesie; si de cate ori nu intru in contact cu imposibilitatea de a fi un balerin (cel putin “normal”) pentru a urma linia melodica ale dansurilor atat de intense din creatiile lui Piotr Ilici.

Zilele trecute am revazut “Spargatorul de nuci”; pe langa amintirea momentului in care mama m-a “obligat” sa vad acest balet la Opera Romana si care mi-a aprins dorinta de a cunoaste mai multe despre arta dansului, gandul meu s-a dus inspre unul din cei mai mari interpreti ale baletelor lui Ciaikovski: Nureyev. Anul acesta se sarbatoresc 75 de ani de cand, intr-un tren in calatorie inspre Vladivostok, s-a nascut marele balerin rus, considerat unul dintre cei mai mari dansatori al secolului trecut, alaturi de Nijinski si Barisnikov.

Probabil se cunosc multe despre Rudolf…ca de obicei (avand in vedere si faptul ca nult acesta se sarbatoresc si 30 de ani de la nasterea internetului) putem sa gasim multe informatii despre viata sa navigand prin meandrele site-urilor.66666

 

De multe ori cred ca marii interpreti devin din nou umani in situatii care nu sunt expresia lor zilnica! De aceea va invit pe toti sa vizionati un filmat care sper sa va faca sa suradeti, sa iubiti primavara, dansul si…sa-i multumiti, impreuna cu mine, lui Nureyev, pentru ca, simplu, a existat: https://www.youtube.com/watch?v=aHbGqJ_MonU

image002

Ne vedem in aprilie (fara pacaleli!)!

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.