Cuvânt de Paști

24.05.13 by

Sfintele Paşti să aducă în sufletul şi în casa dumneavoastră bucurii, împliniri, pace, înţelegere, credinţă şi nădejde. Să aducă puterea de a lupta mai departe cu nevoile, cu greutăţile, cu păcatele de tot felul, cu micimile omeneşti şi cu ispitele diavoleşti! Să vă ajute Dumnezeu să alungaţi cât mai departe de dumneavoastră necredinţa, bădărănia, lipsa de bună-cuviinţă, patimile şi tot răul. Să reînvie în fiecare credinţa nestrămutată în biruinţa Binelui, Adevărului şi Dreptăţii în lume. În această vreme atât de marcată de tot felul de blestemăţii şi de încercări, să fiţi dumneavoastră cei iubiţi de Dumnezeu, pentru că faceţi voia Lui!
*
Mulţumesc cordial tuturor enoriaşilor noştri, care au înţeles că vine cea mai mare Sărbătoare a creştinătăţii şi s-au pregătit cu straie de sărbătoare. Mă refer, desigur, în primul rând la straiele sufletului. Când spun aceasta, mă gândesc la cei peste 360 enoriaşi cu vârste cuprinse între câteva luni şi 100 de ani, care, în cele trei zile programate, au fost spovediţi şi împărtăşiţi la biserică şi acasă. Dintre aceştia, mai bine de 200 au fost copii. Aveţi copii buni. Să vă trăiască şi Dumnezeu să-i ocrotească şi să-i călăuzească în viaţă. Majoritatea celor ce s-au spovedit au regretat că v-au supărat câteodată, ori că nu v-au ascultat întotdeauna. Este extraordinar lucrul acesta pentru formarea conştiinţei lor de viitori adulţi. Să dea Dumnezeu ca să regrete cu adevărat, atât cei mici, cât și noi cei mai vârstnici, că L-am supărat adesea și pe Dumnezeu cu faptele noastre! Desigur, au fost și situații amuzante, ca întotdeauna. Este perioada în care copilul de azi și adultul de mâine învață să facă distincție între bine și rău, când pune în funcție mașinăria numită conștiință morală. M-am bucurat sincer, când am constatat că între cei ce s-au spovedit și împărtășit am avut elevi de liceu și studenți chiar din anii terminali. Am regretat când am fost pus în situația de a opri de la Sf. Împărtășanie pe un enoriaș, dar majoritatea au întrunit condițiile necesare să se împărtășească.
Vă mulțumesc tuturor celor ce v-ați sacrificat timpul și odihna și ați participat la slujbele din Săptămâna Sfintelor Patimi, la slujbele din zilele Sfintelor Paști. Vă mulțumesc pentru că ați păstrat ordinea și liniștea, cu excepția a doi sau trei enoriași, pe care ezit să-i numesc bădărani. Aceștia nu s-au sfiit să vorbească la intrarea în biserica de la Malovăț în tot timpul slujbei din noaptea de Paști. Nu am apelat la organele poliției ca să mențină liniștea și ordinea. Să dea Dumnezeu să nu fie cazul să facem asemenea apeluri nici în anii viitori!
Hristos a înviat! La mulți ani!
www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.