Cu Măceșanu, Vicol și Rababoc, cu tunete și vocalize La TNC coboară … „Norii” lui Aristofan

26.11.16 by

Pe 27 noiembrie, la orele 19:00, își fac apariția “Norii” la TNCMS. Va fi cu cântec și culoare, cu nuanțe reci de bleu și albastru, cu tunete și vocalize, cu studenți în robe albe. Umbrelele sunt din partea casei :). Haideți să ne adăpostim cu toții, e loc destul, că-i sala mare!

Astfel își invită publicul actorii ce dau viață, pe scena Naționalului craiovean, celei mai recente premiere a TNC – “Norii” de Aristofan, una dintre comediile de referință din dramaturgia greacă antică.
Dragoș MĂCEȘANU, Nicu VICOL, Angel RABABOC, Cătălin VIERU, Petronela ZURBA, Costinela UNGUREANU, precum și tinerii actori masteranzi în arte de la Universitatea din Craiova – Marina COZECA, Erica GHIȚĂ, Ella NEGURĂ, Andrei ȘTEFĂNESCU, Cătălin MICULEASA, Robert IOVAN, Vlad EDIȚOIU vă dau întâlnire duminică, 27 noiembrie, să intrați în atmosfera epocii lui Aristofan, adaptată prezentului nostru de către regizorul armean HAKOB Ghazanchian.
“Chiar dacă Aristofan a trăit cu câteva milenii în urmă, comediile lui rămân actuale. Am impresia uneori, privind la televizor, uitându-mă pe stradă, că problemele oamenilor sunt aceleași. În piesa Norii vedem cât de ușor și cât de repede pot fi schimbați și manipulați oamenii, transformați, până și biologic”, povestește regizorul HAKOB Ghazanchian.

Scrisă cu peste 2000 de ani în urmă, comedia lui Aristofan e plină de savoarea calambururilor și a glumelor, constituindu-se într-o critică puternică la adresa educaţiei şi a moravurilor „moderne” din epocă. Iar conceptul regizoral al producției TNC chiar asta surprinde cel mai bine. “În ultimii 10 ani în care am montat spectacole, nu m-am mai axat foarte mult pe tema spectacolului. Pentru Norii, montat pe scena Naționalului craiovean, am dorit să redau o atmosferă actuală vremii, o atmosferă fantasmagorică. Pentru că fiecare spectacol ar trebui să ne facă să gândim, să lase loc de meditație în noi. Unde trăim? Cum e lumea în care trăim?”, se întreabă Hakob Ghazanchian.

Originar din Armenia, născut în 1959, regizorul Hakob Ghazanchian a absolvit Academia Rusă de Arte de Teatru la Moscova, apoi, reîntors în Armenia, a condus Teatrul Dramatic de Stat din orașul Kapan. Fiind recunoscut încă de la începutul carierei sale drept un artist pasionat, dornic de noi experimente și noi forme de exprimare teatrală, în Kapan a organizat primul festival de teatru al tinerilor. Cele peste 100 de spectacole regizate atât în Armenia, cât și peste hotarele ei, au fost aplaudate la Moscova, Kiev, Wroclaw, Tbilisi, Gdansk, Londra, Skopje, Kiev, Chișinău, Sofia, Plovdiv, Burgas, Manila, Seul, Teheran, Belgrad, Novi Sad, Cairo.
www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.