Crime odioase şi lălăieli de vară

25.07.14 by

Aşa cum prevedeam într-un articol scris în martie, situaţia Ucrainei merge spre ruperea Donbasului şi alipirea acestuia la Maica de la Răsărit. Lucrurile vor mai dura din cauza sincopei apărute în planurile Moscovei prin doborârea avionului malaysian.
Această crimă odioasă murdăreşte într-un mod extrem de dăunător vitrina lucitoare a lui Putin şi a staff-ului său. După eforturile depuse cu Olimpiada, după alipirea cu succes a Crimeii, iată cum nişte vodcari de nădejde au reuşit să pericliteze planuri îndelung elaborate.
Toată această atmosferă este cauzată de neputinţele Statelor Unite şi ale Uniunii Europene de a se impune în faţa urmaşului lui Stalin, neputinţă generată de diversitatea intereselor economice ale celor pomeniţi în raport cu Rusia. Câtă vreme aceste neclarităţi nu se vor limpezi, Ivanii îţi vor urmări cu cerbicie ţelul de a desfiinţa Ucraina şi de a o reintegra în câţiva ani Imperiului moscovit.
*
Zilele astea au mai căzut două avioane de linie, unul taiwanez şi azi, 24.07.2014, unul algerian. Vin vremuri grele pentru autorităţile aviaţiei civile de pretutindeni. Nişte ceva-uri care să reducă cauzele acestor tragice evenimente trebuie să se întâmple.
*
Suntem martorii unui eveniment foarte important pentru viaţa politică românească: dispare organizaţia mafiotă P.D., ulterior P.D.L., pilon esenţial al băsismului de tavernă. Dispariţia zisei adunături politice se face după reţetarul care a dus la dispariţia BANCOREX: se schimbă numele, care este preluat de o entitate credibilă, P.N.L. (similar cu B.C.R.), se preiau activele şi pasivele şi se purcede la drumul spre noi alegeri prezidenţiale.
Dreapta românească este, de fapt, o întreprindere anti-P.S.D. constituită din slujbaşi sau foşti slujbaşi ai statului şi acest lucru îl dovedim enumerându-i pe câţiva dintre actorii care o compun: Crin Antonescu – muzeograf, profesor de liceu; Vasile Blaga – vameş, funcţionar al statului; M.R.U. – istoric, profesor universitar, lucrător al statului în Ministerul de Externe şi în serviciile secrete; Traian Băsescu – lucrător în marina comercială a statului român şi în administraţia aceluiaşi stat; Klaus Iohannis – profesor de liceu, primar (angajat al statului); Cristian Diaconescu – jurist la stat, funcţionar în Ministerul de Externe, funcţionar la Preşedinţia României, fost candidat la şefia P.S.D. şi acum candidat al P.M.P. la aceeaşi instituţie; Monica Macovei – fost procuror al statului până la jumătatea ultimului deceniu al secolului XX, ulterior funcţionar internaţional, ministru al Justiţiei în Guvernul României, deputat european ales pe liste.
Toţi aceşti cetăţeni au prestat diverse activităţi având traiul asigurat de la stat. Sunt şi două exemple de oameni care provin din lumea privată: d-na Elena Udrea – avocat şi d-l Cătălin Predoiu – idem.
Dacă a fi de dreapta e acelaşi lucru cu a fi anti-P.S.D., Ţara Românească are un viitor jalnic.
*
D-l Băsescu, pentru a şicana Guvernul şi pentru a abate atenţia de la gravele probleme cu Justiţia ale fratelui său, a refuzat să promulge legea tăierii cu 5% a C.A.S. plătit de firme, dânsul neavând nici o atribuţie în acest domeniu conform Constituţiei despre care ne vorbeşte tot timpul fără să o cunoască şi să o înţeleagă. De vină pentru această lălăială este premierul Victor Ponta, care el însuşi a purces la acest pas fără să fie convins că pricepe despre ce este vorba.
Este falsă ideea că, tăind contribuţiile, vor creşte investiţiile care astfel vor crea locuri de muncă.
Investiţiile vor veni în România la nivelul sperat dacă cei interesaţi găsesc în ţara noastră condiţii propice: piaţă, forţă de muncă de o calificare convenabilă, predictibilitate legislativă şi birocraţie redusă. Deocamdată, la toate aceste capitole nu dăm speranţe doritorilor.
www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.