Corectitudinea politică luat-o în freză

11.11.16 by

Marți, pe 8 noiembrie 2016, poporul frate american a fost chemat la mai multe feluri de alegeri: pentru Camera Reprezentanților, pentru Senat şi, cel mai important pentru Maica democrației, pentru Preşedinte. Partidele care contează (democrații şi republicanii) s-au prezentat cu ce au avut ei mai bun: o doamnă, Hilarry Clinton, fostă Primă Doamnă, ex-senatoare şi ex-secretar de stat (ministrul de externe), politiciană de carieră şi soția fostului Preşedinte Bill Clinton şi un miliardar, un self-made-man, Donald Trump.
Campania electorală a fost un permanent concurs de insulte, înjurături şi acuzații mai mult sau mai puțin grave de furăciune sau trădare. Societatea americană s-a divizat ca niciodată. Pe de o parte, democrații, cu candidata lor, un produs al corectitudinii politice, care a susținut minortățile de toate categoriile: economice, sexuale, religioase, etnice, propunând fel de fel de soluții care să le facă plăcută şederea (viața) în State. Mai puțin munca. De partea cealaltă, republicanii, susținând un dilimache cu părul mereu vâlvoi şi locvace. Ăsta i-a luat pe toți la rangă: musulmanilor le-a promis bilete spre origini, numai dus, mexicanilor şi, în general, sud-americanilor, le-a propus un zid înalt de 4 metri şi lung de 3600 de kilometri între țara de baştină şi cea de adopție, a dezavuat casătoriile homosexuale şi a vorbit mult despre modernizarea Americii, deci despre muncă.
Massmedia s-a încolonat conform interesului: majoritatea, cu CNN şi New York Times în frunte, au susținut-o pe reprezentanta Sistemului, adică stabilitatea, continuitatea, predictibilitatea. Pe diliu l-a ajutat doar televiziunea Fox. Dar a meritat cu prisosință.
În ziua alegerilor America a stat la cozi impresionante în toate statele. Albi şi negri, tineri şi bătrâni, au stat precum românii din diaspora în noiembrie 2014 în fața secțiilor de vot. Oare tot din cauza pungaşului de Ponta?
Toate sondajele ne prevesteau cu certitudini de Cassandre versate că totul va fi o formalitate şi că Zâna Sistemului va defila en fanfare spre Casa Albă. Toată presa scrisă, audio şi video din Europa s-a înhămat cu hănicie la acest demers cu parfum puternic de manipulare, care până la sfârşit asta a şi fost.
Noaptea de marți spre miercuri a fost de un comic fără egal. M-am culcat pe la nouă, ca sugarii. Pe la trei jumate m-am trzit, fără să mai pot relua plăcuta îndeletnicire. Cu cana de cafea aburindă în mâini am pornit teveul. Pe toate canalele de ştiri toată liota din studiouri comenta datele care soseau contnuu. Toți aveau fețe lungi şi palide de oboseală şi mai ales din cauza şocului încasat: Donald Trump a fost de la începutul numărătorii în față pană la sfârșit. A călcat totul în picioare: sondaje, preziceri şi alte predicții. A adunt 288 de electori, tranşând lupta electorală cu brio în favoarea lui.
Toate acestea s-au petrecut din mai multe motive: criza din 2008 a sleit de puteri pe cetățeanul de rând, sărăcindu-l. Milioane de oameni şi-au pirdut joburile. Apoi, mulți şi-au pierdut casele. Alții, tot mulți, şi-au pierdut afacerile care dădeau pâinea familiilor. A crescut nesiguranța din cauza războaielor cu arabii şi a teorismului. Au fost eşecurile politicii interne dusă de Obama şi ale celei extrne dusă şi de Hillary Clinton. Având toate aceste supărări oamenii au ținut minte ce le-a promis Trump: anulează Obama Care, face zid pe granița cu Mexicul, îi goneşte pe islamişti din țară şi le interzice accesul pe viitor, îi pune pe aliații din NATO să-şi plătească contribuțiile financiare şi altele. Şi l-au ales preşedinte, îngenunchind Sistmul greoi şi clientelar.
Miercuri, toată ziulica, a fost linişte la Românica: apostolii clintonismului şi ai nulandismului au fost mucles, năuciți de ghioaga primită de peste Ocean fix în scăfâliile lor blege şi la-ordin-lucrătoare. Joi s-au mai dezmeticit şi au fost câteva miorlăieli de regret pentru ce-ar fi fost dacă… Chestii contrafactuale lipsite de sens.
Azi, vineri, noutatea s-a perimat şi sper că mercenarii şi-au primit ordinele pe unitate. Începe campania electorală. Ne aşteaptă multe alte tromboane şi manipulări. Vorba aia: nu ne vom plictisi.
www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.