COMUNICAT DE PRESĂ Personalităţi marcante ale societăţii româneşti vorbesc despre timp într-un calendar 2014 inedit, realizat pentru sprijinirea excelenţei în educaţie

24.12.13 by

Bucureşti, 17 decembrie 2013: Lucian Boia, Emil Brumaru, Cătălina Buzoianu, Emil Hurezeanu, Silvia Kerim, Gabriel Liiceanu, Sorin Mărculescu, Vintilă Mihăilescu, Ioana Pârvulescu, Andrei Pleşu, Elisabeta Polihroniade şi Antoaneta Ralian sunt cele 12 personalităţi ale societăţii şi culturii româneşti care au participat la realizarea unui nou concept de calendar, prin care aceştia vorbesc tinerei generaţii despre valoarea timpului – din punct de vedere istoric, filozofic sau subiectiv. Calendarul, care poate trece şi drept o colecţie originală de portrete, conţine răspunsul fiecăreia dintre personalităţi la întrebări esenţiale legate de gestionarea timpului, de rostul zilelor şi de ritmurile vieţii.

Intitulat sugestiv – Un calendar, o cale în dar –, proiectul este iniţiativa comună a Asociaţiei Culturale Aedificatio şi a companiei de PR şi Public Affairs Links Associates, prin care se urmăreşte sprijinirea excelenţei în educaţie pentru copiii supradotaţi promovată de Asociaţia „Centrul Gifted Education”.

„Calendarul acesta este un dialog între generaţii. O generaţie a valorilor consacrate, ajunsă la maturitate, oferă tinerei generaţii propria perspectivă asupra timpului, a vitezelor diferite cu care acesta ne mână prin viaţă, a spaimelor şi bucuriilor care îl însoţesc. Este în egală măsură o invitaţie la reflecţie asupra propriei vieţi şi a căii de urmat pentru ca timpul dat fiecăruia să nu fie un timp irosit. Este, în plus, un proiect generos, pentru că fondurile colectate din vânzări vor fi donate Asociaţiei „Centrul Gifted Education”, o asociaţie care sprijină copiii supradotaţi ai României în drumul către performanţă”, a spus Gabriel H. Decuble, Preşedintele Asociaţiei Culturale Aedificatio, inţiator al proiectului.

„În România sunt foarte multe cauze de apărat, pentru că sunt atât de multe lucruri care nu merg. Copii bolnavi de cancer, copii abandonaţi, multă discriminare, bătrâni ai nimănui. Noi am ales de data aceasta să ne îndreptăm atenţia şi efortul spre partea luminoasă a României, de unde vine şi speranţa. Credem cu tărie că doar investind în educaţia noii generaţii România are o şansă la viitorul pe care îl merită. Elevii care merg

la cursurile Asociaţiei „Centrul Gifted Education” sunt viitoarea elită a României, iar ei trebuie încurajaţi, susţinuţi şi promovaţi. Calendarul este un extraordinar instrument şi pretext pentru a vorbi despre excelenţă în societatea românească, despre nevoia de modele, despre cum noi, ca societate, înţelegem importanţa de a susţine dreptul copiilor cu abilităţi extraordinare la un învăţământ performant. După ce, anul trecut, am iniţiat împreună cu Asociaţia Aedificatio proiectul celui mai rapid roman din lume, scris de 53 de scriitori, intitulat „Moş Crăciun & Co.”, iată că, anul acesta, tot împreună, am reuşit să gândim un proiect important, care nu numai că ajută performanţa, dar şi oferă românilor ocazia de a se întâlni într-un mod original cu gândurile unor mari oameni ai societăţii noastre despre timp şi calea vieţii”, a spus Corina Vinţan, Directorul General al companiei Links Associates, co-iniţiatoare a acestui proiect.

„Acest calendar este o bucurie enormă şi o mare onoare pentru noi. Suntem impresionaţi şi copleşiţi de gestul celor 12 personalităţi care au participat la acest proiect. Fiecare poate juca rolul de model pentru elevii noştri şi avem credinţa că, dintre cei pe care noi îi ajutăm astăzi să-şi folosească la maximum înzestrările native şi abilităţile, peste câţiva ani, se vor afirma mari scriitori, jurnalişti, medici, oameni de ştiinţă, care, la rândul lor, vor juca rolul de modele pentru alţi tineri. Dincolo de conţinutul cu totul special al calendarului, acesta este şi o poveste frumoasă, spusă în preajma Crăciunului, despre adevărata resursă a României: inteligenţa”, a declarat Monica Gheorghiu, managerul şi unul dintre fondatorii Asociaţiei „Centrul Gifted Education”.

Calendarul poate fi cumpărat din librăriile Cărtureşti, Bastilia şi Humanitas, precum şi online, de pe site-ul https://www.giftbooks.ro.

***
Despre Centrul Gifted Education
Centrul Gifted Education este o asociaţie non-profit cu misiunea de a descoperi şi de a dezvolta potenţialul copiilor cu abilităţi înalte, printr-o educaţie de excelență, promovând şi utilizând cea mai bună curriculă validată la nivel internaţional de descoperire şi dezvoltare a abilităţilor naturale şi a potenţialului copiilor, modele de bune practici în educaţie, reţele de profesori talentaţi, experţi şi profesionişti în educaţie.  Proiectul este auditat şi recomandat de două Universităţi Internaţionale, CEU Business School şi Johns Hopkins Carey School of Business. Suntem parteneri ai Universităţii Bucureşti, Facultatea de Ştiinţele Educaţiei şi Psihologie, membri ECHA – European Council for High Ability şi WCGTC – World Council for Gifted and Talented Children.
www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.