01.11.13 by

Am fost rugati sa publicam:
Asociaţia socio–culturală pentru promovarea valorilor Romanaţiului-Iancu Jianu şi Fundaţia Amfiteatru organizează in perioada 13 – 17 noiembrie 2013, Săptămână Culturală a Romanaţiului.
Seria de evenimente continuă demersurile noastre in direcţia sprijinirii şi promovării valorilor şi tradiţiilor din zona Olteniei, afirmarea turistică a brandului Romanaţi şi crearea premiselor pentru dezvoltarea economică şi socială a zonei.
“Săptămâna culturală a Romanaţiului” reuneşte evenimente precum conferinţe, programe artistice, lecţii de istorie şi educaţie patriotică, acţiuni de ecologizare şi protecţie a mediului, simpozioane, lansări de carte, intreceri sportive, dar şi evenimente speciale.
Programul acestei ediţii este orientat spre punerea in valoare a potenţialului uman şi natural al zonei, prin crearea unei agende indreptate spre activism civic si antreprenorial si dezvoltarea comunităţilor din perspectiva europeană.
Realizarea obiectivelor proiectului presupune mobilizarea de resurse considerabile şi mai ales, o abordare adecvata specificului acestui tip de activitate, pentru a răspunde in mod concret, necesitaţilor de afirmare a comunitaţilor noastre in regional, naţional si european.
Având in vedere interesul pe care l-aţi manifestat de-a lungul timpului pentru afirmarea şi promovarea tradiţiilor şi istoriei zonei, dar şi implicarea continuă in viaţa comunitaţii prin nenumărate campanii şi acţiuni, vă invităm şi sperăm să participaţi la principalele evenimente din cadrul programului .

Giani-Mircea Florescu,
Preşedinte