Cel mai comic cuplu al politicii dâmbovițene: Klaus Werner şi Dacian Julien

14.12.16 by

Comedia politică românească de slabă calitate “K. W. & D. J. guvernează România” a început după tragedia de la Colectiv. Atunci Guvernul Ponta a trebuit să demisioneze pe fondul haosului ce amenința să cuprindă țara.
Dl. Johannis a hotărât că venise vremea să-şi înscăuneze Guvernul său. Zis şi făcut: ca să se asigure că va fi ascultat şi că vrerile (a se citi binevoirile) Domniei Sale vor fi executate întocmai şi la timp, în conivență cu “meseriaşii” bruxellezi, a hotărât că România are nevoie de o echipă tehnocrată la Palatul Victoria. Şi i-a dat ordin dlui. Dacian Julien Cioloş, fost comisar european, aflat pe o funcție oareşcare în aparatul birocratic al C.E., să treacă la fapte.
În câteva zile şi cu câteva scremeri şi rateuri (amintesc doar circul cu madame Gushet) , cu obediența slugarnică a liberalilor şi cu un PSD bulversat de recentele triste evenimente, se constituie Guvernul tehnocrat.
La învestire, noul P. M. spune că va conduce țara un an, ocupându-se de administrarea treburilor curente, cu misiunea de a organiza alegeri la sfârşitul lui 2016, că nu va face politică partizană şi că la încheierea trebii îşi va lua tălpăşița cu toată gaşca la joburile lor din Belgia.
După învestire, toată lumea s-a adunat la Cotroceni pentru jurământ. După asta, Marele Mut a dat de băut. De bucurie că se văzuse cu sacii în căruță. După asta i-a trimis pe noii miniştrii să-şi ia portofoliile în primire, iar el cu Cioloş au pornit să înscăuneze titularii ministerelor de forță (armata şi internele). Cu ceremonial militar, imn, cuvântări şi tot dichisul. Oamenii arşi la Colectiv continuau să moară prin spitale şi lui Mălai Mare îi ardea de ceremonii şi şampanii.
A urmat un an trist în care s-a văzut nepriceperea noilor demnitari: protestul ciobanilor contra abominabilei legi care nu îngăduia păşunatul pe timpul iernii şi limitarea numărului de câini la stână, protestele repetate ale pensionarilor de toate categoriile, scandalul dezinfectanților, întârzierea plăților pentru agricultură, neatragerea fondurilor europene, nepriceperea în scrierea convenabilă a unei legi unice de salarizare ş.a. Nu mai puțin de zece miniştrii remaniați în doar nouă luni ne arată că cetățenii în cauza au fost aleşi fără discernământ, venind în Guvern ca să se califice ,ca nişte calfe tembele, la locul de muncă. Dezinteresul şi suficiența manifestate au umplut de scârbă nația.
La alegerile locale au venit primele semnale care trebuiau să alarmeze: PSD a câştigat en fanfare Bucurştiul cu toate cele şase primării de sector, a câştigat în multe locuri din țară în care de 26 de ani nu pupaseră nici măcar cu gândul urmaşii bolşevicilor, mai ales prin Transilvania. În Capitală, liberalii au ieşit pe locul 3, după madame Pandele şi ai ei şi după făcătura sulfuroasă USB (Uniunea Salvați Bucureştiul) care urma să se prezinte la elecțiunile naționale sub numele de Uniunea Salvați România. Nu am înțeles de cine trebuia salvat Bucureştiul şi nici România. Această adunătură nu are doctrină, nu i se cunoaşte statutul şi se pare că este cercetată pentru proveniența fondurilor întrebuințate în campania de locale.
Liberali, fudui, au susținut sus şi tare că scorul național (34%) e foarte bun. Aşa că s-au culcat fără grijă pe nişte lauri fără niciun fundament, foarte încrezători într-un viitor incert. Nu tu demisii, congres sau conducători noi, aplicați şi cu viziuni constructive.
Au inventat nişte criterii de integritate care au făcut ca pe listele pentru alegerile naționale cam 75% dintre candidați sa fie “oameni noi”, adică lingăii dnei. preşedinte Gorghiu, oameni obedienți şi fără personalitate, fără pricepere, cultură şi har politic, dar plăcuți şi acceptați de von Kotrocean.
Dl. Cioloş n-a vrut în ruptul capului să candideze. Ba şi-a făcut o platformă cu multe puncte şi a avut pretenția ca PNL şi USR să i-o susțină şi să-l sprijine şi pe el pentru un nou mandat de premier. Toată manopera a fost sprijinită şi impulsionată de dl. Johannis şi anumite voci de la Bruxelles.
Esența platformei: susținerea luptei anticorupție, adică așa cam cum susținea Stalin lupta contra culacilor, mai puțin crimele în numele ideii respective. Adică multă formă fără fond.
Şi pe 11 decembrie a venit momentul adevărului: nația, câtă a venit la urne, sătulă de atâta anticorupție, neputință , rea-voință şi infatuare, a votat PSD, dându-i 45 de procente. Liberalii au obținut 20 % şi USR cam 9%.
Urmează zile fierbinți. Pe 13 decembrie dl. Johannis a invitat partidele la consultări, în condițiile în care procesul electoral nu s-a încheiat, nefiind încă anunțate rezultatele finale oficiale. Superficialitatea şi suficiența prezidentului rămân la cote ridicate şi de neînțeles pentru oamenii zdraveni la cap.
Citiți şi vă cruciți: comedia de post gust continuă în ritm alert.
www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.