Ce mai ziceţi, domnu’ chestor?

15.12.12 by

 

La jumătatea săptămânii (miercuri, 12 decembrie), la primele ore, tuturor televiziunilor le fâlfâiau ecranele anunţând brechingniusuri: a fost descoperită o reţea de hoţi cu gulere albe prin băncile de vârf ale României (B.R.D. şi Volksbank). Mai mulţi vicepreşedinţi de bănci şi directori de sucursale au acordat preferenţial împrumuturi cu garanţii false (supraevaluate). Reţeaua cuprinde, pe lângă mai sus-pomeniţii, notari, evaluatori şi multă funcţionărime bancară. Scandal mare!

Acum o lună când s-a declanşat precedentul scandal, tot la B.R.D., d-l Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului băncii centrale, a sărit cu o falcă în cer şi cealaltă în pământ, la şpe metri înălţime, făcând tărăboi şi afirmând că nu e bine că este atacat domeniul. Acum, mucles. N-am mai avut plăcerea să vedem faţa zâmbăreaţă de bunicuţ bine trăit şi oţărât pe gazetarii păcătoşi care au îndrăznit să se ia de sănătatea băncilor. Păi, se poate, domnu’ chestor?

*

*    *

Duminică, 9 decembrie, românii şi-au ales parlamentul viitorilor 4 ani. Pe o vreme de să nu-l dai pe Grivei afară din casă, 42% din electori s-au dus la urne.

Rezultatul, previzibil, a dat 67% useleului, 17% pedeului, 14% pepededeului şi 5% de sămânţă etnicilor maghiari.

Acest rezultat este datorat înţeleptei guvernări pediste şi magistralului bărbat de stat care şade, cujetă şi fâsâie de la Cotroceni. Populaţia a trăit în îmbuibare, preţurile au scăzut simţitor, vizele Schengen vin câte două, câte două, sfidând tot ce există şi respiră la răsărit de Prut: China şi ex-U.R.S.S. Rozele stau înflorite tot anul şi singurele boli ale românilor, cu mici probleme în a fi rezolvate, sunt durerile de dinţi. Vedeţi că se poate, domnu’ chestor?

*

*    *

Miniştrii de finanţe ai ţărilor Maicii noastre Europe s-au întâlnitără şi s-au căznitără, după care au hotărâtără că gata cu belfereala, că doar nu e fiecare de capul lui: au înfiinţat organismul de supraveghere unică a băncilor, cu scopul de a încerca rezolvarea crizei datoriilor suverane. O fi bine, o fi rău? Cum de s-a ajuns aici? Ce părere aveţi, domnu’ chestor?

*

*    *

Exit-poll-urile de la ora 21 din seara alegerilor, cum o luai, cum o dădeai, ne încunoştinţau că pedeul va avea între 19% (Antena3) şi 24% (B1TV). Rezultatele finale, pe număratelea, ne spun că acest partid a luat aproape 17%. Sunt sondorii nepricepuţi şi B1TV prea optimist sau ăsta e crudul adevăr: pedeul şi-a început drumul în jos spre groapa de dejecţii a istoriei? Dv. ce credeţi, domnu’ chestor?

*

*    *

În săptămânile campaniei electorale, d-l Băsescu ne-a asigurat că Victor Viorel nu va mai pupa înc-un măndăţel. Şi acum, ce să vezi? Poimâine, luni, 17 decembrie, băieţelul în cauză se va duce la consultările tip C.A.P., adică toate partidele la un loc, la Cotroceni, pentru a-şi primi cuvenitul măndăţel. Se aude de tot felul de variante şi soluţii pentru noul guvern.

Sunt convins că ungurii vor intra la guvernare din următoarele motive:

1.      Dă bine la bătrâna codoaşă Europa.

2.      Există certitudinea că, în caz de suspendare, minoritarii nu îi vor mai ţepui pe majoritari prin neprezentare.

3.      D-l Frunda va fi noul ministru al Justiţiei, deoarece are bune relaţii la Comisia de la Veneţia, cu care se va munci mult pentru viitoarea Constituţie şi, mai ales, n-ar fi de tovalul domniei sale să rămână fără coledzi.

Cum se vor împărţi şi după ce criterii ministerele, vom vedea. Cert este că d-na Pivniceru a luat ţeapă dându-şi demisiile de acum câteva luni. D-l Arafat va rămâne în guvern, fiind tătic în jobul lui. Cum o fi mai bine, domnu’ chestor?

*

*    *

Datorită marii diferenţe de voturi dintre câştigători şi învinşi, ne-am pricopsit cu un parlament de aproape 600 de aleşi. Mai multe capete, mai multe idei. Sper să fie din categoria celor bune.

Propun desfiinţarea Autorităţii Electorale Permanente, care nu a făcut nimic întru preîntâmpinarea unui atare deznodământ, dovedindu-şi perfecta inutilitate în situaţia în care trebuia să dea soluţii simple şi nu să complice lucrurile. La bună vedere, domnu’ chestor!

                                                                                                                        

www.omniscop.ro

Related Posts

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.