Catindaţii

03.08.14 by

Aşa cum am mai spus, sistemul politic românesc are două componente majore: urmaşul fostului partid naţional-comunist P.C.R. şi opozanţii acestuia (aşa-zisa „dreaptă“).
Aceasta din urmă a reprezentat în prima decadă de după 1989, antiiliescianismul, avându-l în frunte pe Cornelui Coposu şi P.N.Ţ., la care s-au mai adăugat foştii deţinuţi politici, în majoritatea lor foşti legionari, cu participarea diverselor curente liberale, compuse din oameni cu adevărat anticomunişti, tineri din perioada 1944-1947.
După anul 2004, această „dreaptă“ a fost alcătuită din opozanţii băsismului. Aceştia s-au opua administraţiei dlui. Băsescu, aflat în fruntea P.D.-ului, partid „minune“, care, într-o noapte din 2005 a trecut de la Internaţionala socialistă la Partidul Popular European.
Astăzi, pentru cea mai înaltă magistratură a ţării, cu sediul în Dealul Cotrocenilor, se confruntă urmaşii dlui. Iliescu, reprezentaţi prin dl. Ponta şi compania cu mulţimea de bugetari autoproclamaţi „de dreapta“.
Să îi luăm pe rând pe pohtitorii de jilţ prezidenţial.
1. Dl. Ponta s-a înscris în competiţie fără voia sa, împins de voinţa camarilei din preajmă, bazându-se pe imensa putere de prim-ministru şi pe sprijinul diverselor cozi de topor din preajma sa (în principal, dl. Tăriceanu).
2. Antepomenitul domn Tăriceanu şi-a anunţat înscrierea în campania prezidenţială motivat de slăbiciunile ale aşa-zişilor dreptaci.
Calculul stimabilului este foarte simplu: P.S.D.-ul adună, prin forţe proprii, 32-35%, eu (Partidul Liberal Reformator) aduc 7-8 procente din rândul nostalgicilor U.S.L., până la 5% le aduce sistemul funcţionăresc de stat coordonat de dl. Dragnea şi uite aşa am intrat în marja de eroare. Câteva procente vor aduce probabil (2-3%) aliaţii P.S.D.-ului (conservatorii şi „patrioţii“ dlui. Gabriel Oprea). Pare un calcul viabil…
Să vedem cine şi ce poate propune de pe „partea dreaptă“, adică etatiştii vopsiţi.
1. Dna. Monica Macovei poate aduce, cu siguranţă, 3 voturi: al ei, al dlui. Tapalagă şi al d-nei. Pora.
2. Dl. Cristian Diaconescu, fost candidat la preşedinţia P.S.D. (2010), deci socialist croit pe treabă, este anunţat ca fiind prezidenţiabilul Partidului Mişcarea Populară, organizaţie moşită de însuşi actualul Cotrocean, partid declarat de dreapta, care a obţinut în recentele elecţiuni europene în jur de 6 procente. Dl. Diaconescu nici măcar pe acestea nu le va putea conserva.
3. Dl. Dan Diaconescu, care a început un nou serial nocturn, de data asta cu personajul principal Izaura, având în spate un partid foarte subţiat prin numeroasele plecări către P.S.D. şi P.N.L., se va situa, probabil, în marja de eroare a sondajelor.
4. Dl. Ghişe vrea să ne arate că e bărbat. Şi aşa va rămâne.
5. Dl. Cataramă, vezi dl. Ghişe.
6. Dl. Cătălin Predoiu trebuie să câştige întrecerea din P.N.L. cu Herr Bürgermeister. Va fi greu şi depinde de Coana Justiţica.
7. Dl. Klaus Johannis are suportul liberalilor şi al unei părţi impotante a pediştilor în frunte cu dl. Blaga. Are şanse să ajungă în turul 2, la jumătatea lunii noiembrie în confruntarea cu Micul Titulescu.
Aşa-zisa dreaptă poate aduna pentru turul 2, la limită, după cum urmează: 15% liberalii talibani, 12% pediştii sufletişti, 3-5% tot felul de băsişti, 3-5% diverşi derutaţi (ecologişti, vadimişti, diverşi dandiaconeşti), 5-6 procente de la U.D.M.R. şi în rest… hazardul.
Lucrurile, probabil, vor începe să se lămurească după sosirea toamnei. Încă sunt anumite lucruri neclare pe piaţa politică.
Cred că, din păcate, dl. Ponta are prima şansă, pentru că însuşi primul dreptaci al ţării (antepomenitul Cotrocean) îl susţine, în schimbul unei de nult promise imunităţi. Agitaţia care ne înconjoară este făcută pentru a ajuta o trecere mai lină a anotimpurilor…
www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

1 Comment

  1. Doru Tascau

    Analiza seaca, cu mult suc de lamaie, dar pe care o consider dreapta ca ata intinsa de sabia atarnata de un Damocles de Cotroceni deasupra capetelor romanilor.

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.