Cartea ”Floare de cireș” de Ramona Bădescu disponibilă la precomandă Cititorii beneficiază de preț redus până pe 16 mai

07.05.19 by

Ramona Bădescu lansează volumul de debut în poezie, ”Floare de cireș”, la editura ”Aius” din Craiova. Cartea cuprinde poezii în stil haiku și un CD audio în lectura autoarei, cu muzică de inspirație japoneză. De asemenea, ”Floare de cireș” este disponibilă și în format digital. În perioada de precomandă, până pe 16 mai, cartea se poate achiziționa cu o reducere de 20% pe site-ul editurii: https://aius.ro/16-poesii/flori-de-cire-468 – volum print cu autograf și CD audio; https://aius.ro/58-ebook/floare-de-cire-469 – format digital (ebook și fișier mp3).

Floare de cireş” s-a născut dintr-o întâmplare a sufletului, surprins de ideea năstruşnică a înfloririi în mijlocul iernii. Ideea este aparent năstrușnică deoarece în Japonia primii cireşi înfloresc în luna ianuarie, spectacolul Sakura ajungând la final în luna mai. (Ramona Bădescu)

Sakura (floare de cireș, în limba japoneză) este simbolul frumuseții trecătoare, care rămâne nepieritoare prin sentimentul creat celui ce o admiră, dar poate fi și un simbol al iubirii perene: fiecare dintre noi ascundem în suflet o floare de cireș care nu se ofilește niciodată.

Cartea este însoțită de varianta audio a versurilor, în interpretarea poetei, așa cum le-a simțit când le-a scris, pe un fundal sonor care transpune în ”orientul îndepărtat” al inimii. Ilustrația muzicală, inspirat realizată de Justin Micu, este creată în stil japonez.

În prefața volumului, Petrișor Militaru apreciază că ”Rădăcinile frumuseții din poemele Ramonei Bădescu se hrănesc întotdeauna cu acele trăiri sublimate ce izvorăsc din inima poetului și se revarsă ca o mireasmă spre ochiul mirat și contemplativ al cititorului. De aceea este bine să intrăm în universul ei liric cu sufletul curat, cu pași mici și discreți și cu inocența copilului care descoperă, pentru prima dată, frumusețea primăverii”.

Ramona Bădescu a debutat cu versuri în revista ”Convorbiri literare” de la Iași și a publicat articole și poezie în periodice (”Mozaicul”, ”Cetatea creștină”) și volumul de interviuri “Unde

ți-e bucuria, omul lui Dumnezeu?”. Este câștigătoarea premiului I a Concursului Naţional de Poezie “Traian Demetrescu” (2001). Pasiunea pentru scris, dar și pentru cuvântul rostit, s-a concretizat într-o densă activitate jurnalistică în presa tipărită, la radio și televiziune (”România liberă”, ”Lumina”, Radio ”Oltenia” Craiova, Radio Trinitas, Oltenia 3TV). În prezent este specialist în comunicare la Filarmonica ”Oltenia” Craiova.

Haiku-ul este un enigmatic strop de rouă în aventura de a fi a poeziei, versuri miniaturale care transmit, prin scris, emoţia asemenea unei picturi sau fotografii. ”Bijuterii ale graţiei” (cum le-a numit Gheorghe Grigurcu) fac parte din arta care pune în mişcare esenţa noastră, fiind un excelent prilej de explorare a sinelui.

Cărțile achiziționate până pe 16 mai vor beneficia de o reducere de 20% pentru ambele formate, fizic și digital, și vor fi expediate începând cu data de 20 mai a.c. Varianta tipărită cu CD audio, precomandată pe https://aius.ro/16-poesii/flori-de-cire-468 la prețul de 27 lei, va sosi cu autograful autoarei iar formatul digital, precomandat pe https://aius.ro/58-ebook/floare-de-cire-469 la prețul de 20 lei, va fi descărcat prin intermediul unui link trimis prin e-mail.

Ramona Bădescu

https://www.facebook.com/RamonaBadescuAutor/

Tel. 0734 38 55 26

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.