„Cartea astăzi – scenarii optimiste și scepticism postmodernist”, dezbatere organizată la Târgul de carte Gaudeamus Craiova

23.02.14 by

La Craiova se desfășoară, în perioada 26 februarie – 2 martie, Târgul de carte Gaudeamus, organizat de Radio România și Radio Oltenia Craiova. Evenimentul cuprinde și o serie de manifestări culturale, de promovare a cărții, organizate de editurile participante și de instituții de cultură craiovene.
În acest context, un punct important în programul anunțat deja de organizatori este dezbaterea „Cartea astăzi – scenarii optimiste și scepticism postmodernist”, inițiată de Filiala Craiova a USR, programată vineri, 28 februarie, ora 13.00, în Foaierul Teatrului Național craiovean.
Vor participa scriitori, studenți, elevi, cadre didactice, iubitori de literatură.
Invitat special va fi istoricul și scriitorul Adrian Cioroianu.
Moderatorul activității va fi conf. univ. dr. Gabriel Coşoveanu, preşedintele Filialei Craiova a Uniunii Scriitorilor din România.

Filiala Craiova a USR – parteneră la Târgul de carte Gaudeamus din Bănie
Cea de a XIII-a ediție a Târgului de carte Gaudeamus Craiova, organizat de Radio România și Radio Oltenia Craiova, în splendidul foaier al Teatrului Național din Bănie, va transforma orașul de pe Jiu, timp de cinci zile, într-o adevărată capitală a cărții, între 26 februarie și 2 martie. Peste 40 de edituri, dintre cele mai importante din țară și din zonă, precum și difuzori de carte, vor expune titluri din producția proprie sau achiziționată.
La acest târg, Filiala Craiova a USR este un partener tradițional, prin lansările de carte ale unor scriitori din filială, organizarea unora dintre evenimentele adiacente târgului, participarea conducerii la deschiderea și închiderea târgului.
Anul acesta, când se scontează pe prezența a cel puțin 12.000 de vizitatori (media edițiilor precedente), filiala va fi alături de organizatori, pentru prima dată, și prin oferirea principalului premiu, Trofeul Gaudeamus, pe care îl va primi, prin tragere la sorți, unul dintre vizitatori.
O combină muzicală „Philips” va fi expusă în foaier pe tot parcursul târgului, după care va face fericit un iubitor de carte și de muzică.
www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.