Capitale ale culturii 2012

16.02.12 by

Ciao…cu ultimul meu articol v-am lasat la Paris…o adevarata capitala. Astazi…va invit sa vizitati cele 2 orase capitale ale culturii 2012: Guimaraes (Portugalia) si Maribor (Slovenia).

Sunt 2 orase foarte diverse intre ele: unul mandru si indraznet ca un cavaler medieval, celalalt relaxat ca un adolescent care nu vrea sa creasca. Sunt impreuna astazi numai pentru ca reprezinta doua obiective de calatorie in 2012.

Guimaraes: Portugalia s-a nascut aici

La ceva mai mult de 50 de km de Porto, inspre nord, Guimaraes nu are nici un fel de complex de inferioritate fata de marele oras din apropiere si este mandru de ilustrul sau trecut. Este deja patrimoniu Unesco din 2011 si locul de nastere al primului rege al Portugaliei, Alfonso, care, de aici, a lansat ofensiva principala a Reconquistei.

Maribor: farmecul ascuns al Sloveniei

Este un pas important faptul ca s-a pus accentul pe Maribor, un oras pe Drava despre care se vorbeste foarte putin, dar unde s-a nascut Drago Jancar, unul dintre cei ma importanti scriitori sloveni in viata si care prezinta un numar de atractii de mare interes. Puteti sa gasiti o multime de informatii despre Maribor dar, pentru iubitorii vinului (si sunt destul de multi), o singur informatie cu adevarat originala: aici se gaseste „Batrana” considerata cea mai veche vita de vie din lume.

 

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.