Când Trăienel nu-i acasă, Frunzăverde hop! pe masă

29.03.12 by

Simpatici si agreabili
Simpatici si agreabili

Simpatici si agreabili

 

În 27 martie a.c., zi importantă în istoria Neamului, ziua revenirii Basarabiei la România, în 1918, sub guvernarea Marghiloman, pe la ceasurile amiezei, televiziunile şi electoratul îl aşteptau pe Boldea să se întoarcă din Kenya, prin Amsterdam. Culmea stupidităţii, de pe site-ul KLM-ului, din când în când, ni se aducea la cunoştinţă în ce punct al Europei ajunsese avionul care ni-l repatria pe fugarul din Galaţi. După sosirea aeroplanului, isteria a continuat: a plecat de la Otopeni, e pe drum, a ajuns Î.C.C.J., a început procesul, s-a întrerupt ş.a., ş.a.

Şi în toiul acestei agitaţii zevzece, puţin după ora 14, cade bomba zilei: Sorin Frunzăverde, unul dintre cei patru prim-vicepreşedinţi ai PD-ului, a anunţat demisia din partid şi trecerea împreună cu trei parlamentari şi 42 de primari din Caraş-Severin la PNL. Cutremur!

Semnifică această întâmplare începutul destructurării PD-ului? Eu cred că da şi voi argumenta.

În primul rând Frunzăverde nu este un neica-nimeni. Este un fost ministru din perioada guvernării Convenţiei, este un fost ministru al Guvernului Tăriceanu din epoca Alianţei DA, este Preşedintele în exerciţiu al C.J. Caraş-Severin, este unul dintre prim-vicepreşedinţii aleşi la recentul congres al partidului, reprezentând tabăra lui Blaga. Şi a fost artizanul trecerii din tabăra socialistă în cea populară-creştin-democrată europeană în anul 2005. Una peste alta, este un stâlp de rezistenţă al structurii pediste.

În al doilea rând, să nu uităm că este dintre puţinii care nu-i acceptă lui Băsescu năzbâtiile şi care, de câte ori a fost cazul, s-a opus multor decizii aberante ale acestuia pe faţă. Nu l-a iertat nici pe Boc, împotriva căruia l-a sprijinit pe Blaga la aceeaşi sindrofie de anul trecut.

A anunţat decizia luată prin intermediul unei conferinţe de presă a celor doi ciocli-cleaner-i PNL: Voicu şi Ruşanu, cu care negociase, care de bucurie rânjau cu toată gura şi din toată inima. Şi să nu uităm: Traianus Prezidentus era la Seul. Moment bine ales care spune clar: băiete, pentru mine nu mai contezi.

Urmarea va fi următoarea: se vor îndesi plecările din barca băso-bocistă, moţiune de cenzură câştigătoare, pa-pa Ungureanu, creşterea tonului protestatar în toată ţara… Plauzibil cu parfum de credibilitate! Să dea Domnul să am gura aurită.

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.