Bourbonul şi viscolul

27.01.14 by

Marele Vânător, tăticul A.G.V.P.S. şi fost prim-ministru al Republicii lui Ion Ilici, a devenit vânat şi „victimă“ a Marinarului: s-a mutat pentru a doua oară la mic gros. Pare-se că procesul a fost o mică lucrătură, completul de judecată neluând în seamă faptul că unele probe au fost mişmăşite (adică mita primită de Năstase i-a fost achitată cu bani tipăriţi de Trezoreria Statelor Unite la doi ani după înmânarea lor, judecătorii neţinând cont de acest mic-mare amănunt).
Fostul premier va sta o perioadă la Rahova în compania lui Nati Meir, vechiul lui camarad întru suferinţă. Va mai scrie nişte cărţi, îşi va gospodări zilnic blogul şi altele de acest fel. Sunt sigur că, după ieşirea de pe scena politică a d-lui Traian Băsescu, vom afla şi părţi credibile din adevărul chestiunii.
*
După opt ani de comă, Ariel Sharon, fost prim-ministru al Israelului şi important militar şi politician, s-a mutat la Cele Sfinte.
A fost iubit şi urât simultan, a avut legături cu România prin femeile din viaţa sa, i-a băgat pe arabi în ţarc şi a retrocedat acestora unele teritorii, a fost un militar de seamă şi o figură politică de primă mărime a lumii moderne. Dumnezeu să-l odihnească.
*
La Kiev, aşa cum prevăzusem acum ceva timp, continuă protestele celor care vor în Europa. Domnii Ianukovici şi Kliciko pare-se că nu pot ajunge la o înţelegere privind viitorul Ucrainei.
Se vorbeşte din ce în ce mai mult în cercuri mai mult sau mai puţin avizate despre o certă rupere a Ucrainei, lucru care mă îndoiesc că va fi îngăduit de Ţarul moscovit. Nişte hotărâri vor fi luate după Olimpiada de la Soci, adică după 1 martie. Deocamdată Rusia trebuie să pară mama şi fiica democraţiei, ca să nu se sparie lumea şi ca să nu-i vină cumva ideea unui boicot olimpic.
*
Câţiva doctori bine intenţionaţi au plecat să adune nişte organe pentru niscaiva transplanturi. Pe drum, troaca în care zburau le-a jucat festa şi, cu toată priceperea pilotului Iovan, au trebuit să aterizeze forţat în Munţii Apuseni. Instituţiile abilitate cu găsirea şi salvarea lor au avut nevoie de 6 ore ca să-şi facă treaba. Doi oameni au trebuit să moară pentru ca nişte tembeli instituţionali să-şi poată îndeplini fişa postului.
Am încă speranţa că aceste decese vor zgudui din temelii sistemele birocratice, anchilozate şi ceva se va schimba în ţara asta atunci când e vorba de oameni şi de vieţile lor. Ni s-a demonstrat că la putere avem o turmă de nesimţiţi, fudui şi mult, mult prea proşti, fără priceperea necesară posturilor de răspundere pe care le deţin.
*
D-l Traian Băsescu, duminică, 19 ianuarie 2014, ne-a ţinut un spici de la Aeroportul Otopeni în care ne-a anunţat că pleacă în vizită în Israel. Cuvântarea a fost cam la aceeaşi oră la care ne obişnuise şi cu celelalte ieşiri de după Anul Nou.
A plecat însoţit de o groază de demnitari, dintre care mi-au sărit în ochi câţiva responsabili cu lupta antiteroristă. Eu cred că această călătorie a avut legătură cu vizita d-nei Nuland, despre care Victoraş n-a putut să dea amănunte.
*
Pe la jumatea lunii ianuarie, domnii Ponta şi Antonescu ne-au anunţat că s-a reinstaurat armonia în U.S.L., adicătelea nu-i vom mai vedea şi auzi bălăcărindu-se cât îi ziulica de mare la televizor. Pare-se că frica păzeşte bostănăria şi unirea le dă putere în lupta cu Baubaul Cotrocean. Până la alegerile europene din mai vor face tot posibilul să urnească căruţa uselistă fără prea mari hurducăieli.
*
Dumnezeu a dovedit multă răbdare şi înţelegere cu România, ţinând mai bine de o lună o vreme primăvăratică. De vineri, 24 ianuarie, plictisindu-Se, ne-a dat iarnă adevărată, cu ninsori viscolite şi accidente cât cuprinde pe mindilicurile de aşa-zise autostrăzi botezate cu A-uri (A1, A2, A3 şi gata). Au urmat zile friguroase, bogate în precipitaţii şi cu reporteri zgribuliţi care anunţau sosirea Apocalipsei în tot sudul Ţării româneşti. N-am priceput de ce conducătorii mediei româneşi îşi terorizează angajaţii, cerându-le să transmită din vânt şi zăpadă, vineţi la faţă şi trăgându-şi mucii, când aceleaşi lucruri le puteam afla din gura unor oameni aflaţi la scuteală. Chestie de gust (de muci)…
*
A doua zi după funeraliile lui Adrian Iovan am aflat că pe mormântul acestuia se găsea o coroană iscălită de Preşedintele României. A rezultat din imaginile transmise de sienenurile româneşti (vreo şapte la număr) că a fost depusă după încheierea acestora.
Ne aducem aminte că astă-vară, acelaşi prezident s-a deplasat cu o coroană de flori cu o zi înainte de înmormântare la bulibaşa ţiganilor din Sibiu. Şi tot aşa, ne-am amintit că a dus acum câţiva ani o coroană de flori la catafalcul lui Ion Diaconescu, fost preşedinte al P.N.Ţ., pe care l-a mai şi decorat postmortem.
De ce face Alesul Neamului mereu fapte nelalocul lor: decorezi un om după ce a murit şi duci coroană unui alt om la un număr de ore după înhumare? Probabil că existenţa domniei sale se desfăşoară după nişte fuse orare mai apropiate de ale Marelui Licurici, parfumată cu bourbon.

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.