Ardeleni, chinezi, ucraineni şi D.N.A.

08.12.13 by

La sfârşitul lunii noiembrie a fost mare agitaţie în România, provocată de vizita domnului Lică chinezul (Li Keqiang), prim-ministru, însoţit de mulţi miniştri şi de peste 200 de chinezi de afaceri. Cu ăst prilej s-a desfăşurat şi un forum economic China-Europa Centrală şi de Sud-est care a avut ca temă investiţiile pe care micuţii le-ar face în economiile ţărilor din partea asta de Europă. Au fost prezenţi 16 prim-miniştri, în frunte cu prietenul Orban. Chinezii au cerut şi au promis şi europenii, cocoşaţi de criză, au zis „da, daţi-ne, că noi primim”. Şi au promis, la rândul lor, că toate vor merge ca unse.
S-a remarcat prin eleganţa sa domnul Băsescu, care nu a primit pe niciunul dintre participanţii europeni la forum, cu toate că acest lucru îi fusese solicitat de mai mulţi dintre ei. Nici chiar Viktor al lor nu s-a putut bucura de mărinimia cotroceană.
Victor al nostru nu-şi mai putea încăpea în pielicică de cât de mândru a fost de atâta băgare în seamă.
S-au semnat multe memorandumuri pentru o diversitate de posibile investiţii chinezeşti: pentru Tarniţa, pentru Cernavodă, pentru tren ultrarapid, pentru exportul de vite şi purcei… Vom trăi şi vom vedea care dintre aceste înscrisuri vor deveni contracte ferme.
*
Fraţii de peste Prut au reuşit să-i convingă pe europeni că merită să fie, la rândul lor, europeni, drept pentru care domnul Iurie Leancă, primul-ministru al lor, a iscălit la Vilnius pre-aderarea Basarabiei la U.E.
Momentul a avut o importantă încărcătură politică, fiind un prim pas pentru lepădarea de Veşnica Belea de la răsărit. Şi cum nu putea lipsi de la toate acestea, domnul Băsescu s-a dus să le testeze, de bucurie (pentru a câta oară ?), cu alţi o mie de invitaţi, vestitul vinişor. Să-i fie de bine !
*
Preşedintele ucrainean, domnul Ianukovici, n-a vrut să-şi bucure concetăţenii aşa cum a făcut domnul Leancă. Şi a refuzat să iscălească asocierea la U.E., după ce, cu o săptămână înainte, era gata să o facă. Iar aceasta s-a petrecut pentru că Ţarul a zis „NIET“.
Urmarea: Ucraina va avea o iarnă liniştită din punctul de vedere al robinetului gazelor ruseşti care va sta, indiferent de intensitatea iernii care urmează, deschis. Nu contează că Kievul este paralizat de manifestaţii pro-Vest şi că vestul Ucrainei, catolic şi greco-catolic, este în grevă generală. Pentru liniştea lui, oricând este posibil ca domnul Ianukovici şi vajnicii urmaşi ai K.G.B.-ului să accepte spargerea Ucrainei. Este greu de acceptat pentru Maica Rusia să-şi piardă influenţa asupra Kievului, locul unde s-a fundamentat Rusia Kieveană, prima statalitate rusească. Ucraina este principala sursă de grâu, atât de necesar pentru hrană şi pentru fabricarea vodcii.
*
Banc cu ardeleni.
Ioan îl întreabă pe Gheo: „Bă Gheo, tu ai SIDA ?“ Gheo cade pe gânduri: „Dacă îi răspund nu, crede că nu sunt gospodar. Dacă îi răspund da, îmi cere“. Şi atunci rosteşte:
„Puţin, pe fund“.
*
Pe 6 decembrie 2013, Nelson Mandela, la 95 de ani, s-a hotărât să plece într-o lume mai bună. Bolea de câţiva ani.
Barack Obama, ca urmare, a hotărât coborârea în bernă a steagului american peste tot în lume, ca omagiu adus dispărutului.
Pe bună dreptate. Dumnezeu să-l odihnească.
*
De curând, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a afirmat că România şi Bulgaria sunt membre de facto ale spaţiului Schengen prin contribuţia importantă pe care o au la paza frontierelor U.E. Cum o fi primit d-l Barroso această zicere şi ce o avea de gând pentru viitor în ceea ce ne priveşte pe noi şi pe bulgari ?
*
Guvernul Republicii româneşti a reclamat la D.N.A. o doamnă şi trei domni, foşti miniştri pedişti pentru tărăşenia cu autostrada Bechtel (prea mulţi bani cheltuiţi nejustificat). Aceştia sunt: domnii Berceanu, Dobre şi Vlădescu + colega lor doamna Macovei. Li se impută diversele manopere prin care s-au dus pe apa Sâmbetei prea multe sute de milioane de euro în contul a doar câteva zeci de kilometri de autostradă care duce de nicăieri către niciunde.
Demersul pare just. Când va fi luată la întrebări distinsa damă politică şi despre afirmaţia cum că la referendumul din 2012 a fost o fraudă de circa două milioane de voturi ? Vom trăi şi vom vedea.
www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.