Actori ai Teatrului Național din Craiova implicați  într-un proiect al prestigionsului Institut Goethe din SUA

27.01.17 by

Sub coordonarea actriței Gina Călinoiu, Naționalul craiovean participă în cadrul Proiectului Plurality of Privacy in Five-Minute Plays (Pluralitatea Intimității în Piese de Cinci Minute) – P3M5 – un proiect teatral transatlantic în care este abordată valoarea intimității și a vieții private. La acest proiect internațional au participat cincisprezece teatre (zece din UE și cinci din SUA).
 
În colaborare cu Institutul Goethe din Washington proiectul explorează o chestiune centrală contemporană: ”Ce înseamnă viața privată în era digitală?”
 
Teatrele au pus această întrebare dramaturgilor, care au scris piese de 5 minute pe baza cărora  au fost realizate filme scurte cu specific local pe care teatrele le vor juca în sezonul 2016-2017 sau 2017-2018.
 
Proiectul “Pluralitatea Intimității” își propune să exploreze ideea intimității ca valoare occidentală comună, în special în urma așa-zisului scandal NSA (Agenția Națională de Securitate) și a neînțelegerilor pe tema vieții private, manifestate la nivel transatlantic. Astfel, proiectul se adresează unui public divers din punct de vedere politic și cultural.
 
Din partea Teatrului Național din Craiova, actrițele Gina CĂLINOIU și Mirela CIOABĂ participă la P3M5 cu piesa ”Adevărul și Numai Adevărul” de Mihaela MICHAILOV. Sub regia lui Richard St. PETER, actrițele Naționalului Craiovean spun povestea Anei și a fiicei sale, Cristina. Ana vrea să înregistreze o poveste din anii Comunismului despre încercările de protest ale soțului ei față de sistem, dar fiica ei Cristina este suprasaturată și indignată când își rememorează copilăria. Rănile provocate de acele vremuri tulburătoare din viețile lor sunt scoase la iveală când Ana și Cristina hotărăsc modul în care își amintesc și să își împărtășesc trecutul.
 
Lansarea oficială a proiectului are loc astăzi, 26 ianuarie 2016 la Institutul Goethe din Washington  DC, Statele Unite ale Americii. Filmul scurt cu care participă Naționalul Craiovean poate fi vizionat atât pe www.goethe.de/p3m5, cât și pe pagina de YouTube a Goethe Institut Washington, sub numele ”The Truth and Nothing But the Truth.”
 
 
 www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.