Acasă, pe drum. 4 ani teleleu

03.12.17 by

Vă invit la lansarea unei cărţi de excepţie, rod al ochilor şi mâinilor unui cuplu care „simte enorm şi vede monstruos”! Elena Stancu şi Cosmin Bumbuţ poposesc în Craiova, nu pentru prima oară, de această dată pentru a prezenta o carte muncită, trăită şi scrisă în urma unor experienţe-limită, cu oameni care trăiesc şi luptă într-o ţară pe care doar credeţi că o cunoaşteţi. Cei doi autori pot fi auziţi şi văzuţi la sala Ia te uită! a T.N. Marin Sorescu, luni, 4 decembrie, de la ora 19.

Prezintă, Nicolae Coande.

„Jurnalista Elena Stancu și fotograful Cosmin Bumbuț s-au mutat pe 15 noiembrie 2013 într-o autorulotă și au plecat teleleu ca să povestească România de azi în cuvinte și imagini. Au intrat în penitenciarele din Craiova, Târgșor, Gherla, Chilia Veche, Aiud, Baia Mare și Buziaș ca să afle de ce sărăcia te aruncă în închisoare, au stat în frig printre oamenii străzii și au văzut abuzurile poliției, au trăit printre romii căldărari din Corcova, unde fetele sunt măritate la 12 ani, au fost în comunitățile în care părinții își pedepsesc copiii cu lovituri de bici și femeile sunt omorâte în bătaie de bărbații lor.

Cartea „Acasă, pe drum. 4 ani teleleu” (Ed. Humanitas) e despre cei patru ani pe care i-au petrecut până acum pe drum, despre oamenii pe care i-au întâlnit în călătoriile lor și despre fricile pe care au învățat să le depășească.”

Sunt entuziasmat de aceasta carte. O consider un document teribil de impresionant si-o opera de arta admirabila. Elena si Cosmin sunt eroii mei. Rareori am admirat, am respectat si-am invidiat mai mult pe cineva. Spre deosebire de noi toti, visatori si exploratori de birou, ei au avut curajul sa renunte la o viata comoda, cu salarii mari si cariera asigurata, ca sa plece intr-o aventura pe care noi, ceilalti, nu ne-o putem imagina decat in romane sau in filme. Viata lor de-a lungul ultimilor ani, cand au luat-o teleleu prin lume intr-o rulota de cinci metri patrati, in care-au trait, s-au iubit, au scris, au fotografiat si-au suferit impreuna, ni se pare o fantastica fictiune, cand in realitate noi suntem cei fictivi.

Mircea Cărtărescu

www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.