About life, houses, people and others…

25.05.12 by

Victoria Art Center vă invită astazi, 25 mai să vizitați expoziția “About life, houses, people and others…” intre 19:00  și  4:00, cu ocazia Nopții Galeriilor:

 


Artiști: Alina Tudor & Răzvan Neagoe

Curator: Petru Lucaci

 

Dintr-o perspectivă biologică și socială, omul este un permanent consumator de bunuri, servicii și informații. Pentru a trăi, el trebuie să își satisfacă diverse nevoi care presupun consumul bunurilor aferente. Natura furnizează unele elemente necesare, însă ființele umane trebuie să le preia, modifice și adapteze pentru consum. Aceste schimbări pun bazele producției și decurg din necesitatea indivizilor de a-și satisface nevoile.

Pe website-ul oficial al Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale, o hotărâre de guvern a fost publicată pentru a stipula salariul minim brut obligatoriu. Am decis să facem un experiment bazat pe stabilirea ariei de consum asigurate de către o asemenea remunerație. Proiectul nostru va consta în documentarea fotografică și video a experienței de viață care este repetată continuu pentru o categorie neprivilegiată a cetățenilor români.

 

Alina Tudor și Răzvan Neagoe lucrează împreună începând cu anul 2006. Preponderent ei folosesc ca modalitate de exprimare instalația îmbinând acțiunea, video, fotografia, performance-ul filmat și obiectul. Ei manifestă o atenție deosebită spațiului de expunere, în majoritatea proiectelor lor acesta reprezentând parte din instalație fie că este vorba de container, apartament,  cabină telefonică sau galerie de artă. Demersul lor artistic se menține în zona socială și politică,  fiecare proiect prezentat fiind o sinteză a unei perioade de timp.

Au fost implicați  în diferite programe culturale, educaționale și de rezidență artistică cum ar fi  City Switch (2011 Franta), Artistic Mobility and trans-Mediterranean Cooperation (2011 Franta), I Love Bucharest (2006-2009 – București).

Au o bogată experiență expozițională în țară și în străinatate, printe cele mai recente amintind Je passé / J’habite /Je vis (Lyon2011), Bienala de fotografie Erosion (Lithuania 2010), The Travellers Box Project (London 2010), 23rd Festival Les Instants Vidéo (Marseille 2010), MOnuMENTS (UNA Galeria 2010). De asemenea sunt implicați în diverse acțiuni care au ca subiect Orașul vs Natura Societatea vs Politica aici amintind “Atenție la urs…”(intervenție artistică în cadrul Protest în Vânt – asociația Oberliht Republica Moldova 2011),  “Agenda”(2009), Red Spot (2008), “EXIST”- Phone Box(2007),  stART Dambovița (2007).

 

Expoziția va fi deschisă in perioada 22 mai – 10 iunie, 2012.

Victoria Art Center: Calea Victoriei 12 C, (lângă Biserica Zlătari), București

 

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.