2013 – Anul Serpilor?

09.02.13 by

 Probabil toti sunteti curiosi de ce am ales un subiect demn de “National8888image001 Geographic” sau “Wild” ca titlu al acestui articol…mai ales in februarie cand multi dintre ei nu prea se vad… intra intr-un fel de hibernare (chiar daca este un cuvant folosit pentru mamifere) asteptand momentul incalzirii pentru a ne demonstra ca…exista.

Prin internet exista vesti ca anul acesta este cel al…serpilor. In dragoste…”sarpele este esenta misterului si al magnetismului…nu poti sa-i rezisti”, recita o fraza la care nu putem sa ne asteptam cand vorbim despre reptile…trebuie sa fie ceva ascuns pe aici…e bine sa cautam adevarul…

O legenda spune ca in timpuri indepartate locuia in China un monstru care se numea Nian () si care iesea din ascunzisul sau o data la 12 luni pentru a manca fiinte umane (mai ales copii). Pentru a-l speria si indeparta…trebuia terorizat cu sunete puternice si cu culoarea rosie. Iata de ce chinezii, la fiecare 12 luni, adica…odata pe an, se imbraca in rosu…nu se stie niciodata…legendele par foarte departe in timp dar pot sa devina prezent intr-o clipa.

Vi-a placut cum am trecut de la sarpe la chinezi, nu? Nici o legatura dar e mai simplu sa vorbesti de povesti decat de obiceiurile in dragoste ale serpilor.

Atunci…am sa incerc sa construiesc un puzzle al unei povesti…adevarate…12 luni, sarpe, chinezi, rosu, sunete puternice…cand se face mult zgomot? Nu, nu la meciurile de fotbal ci…odata pe an…la Revelion!!!!

Chinezii? Februarie?

Acum incepe sa fie totul clar! Un An Nou fericit, China!

In luna februarie anul acesta se sarbatoreste Anul Nou chinezesc. Cade in fiecare an intr-o alta zi…poate sa varieze de la un an la celalalt de 19 zile. Sarbatoarea dureaza 15 zile…in ultima zi este Yuánxiāo jié, traditia cea mai spectaculara dintre toate: sarbatoarea lanternelor; chinezii se plimba cu lanterne colorate in mana si ilumineaza orasele.

Si cu sarpele cum facem? intreaba un pusti care a primit multe cadouri de Craciun si nu prea se gandeste la altceva acum in afara animalelor (de Anul Nou al chinezilor, neprimind nici un cadou…pot sa se intereseze parintii!).

In fiecare an, la fiecare 12 ani, incepe un An care corespunde unui animal in horoscopul chinez…acum e clar. Anul 2013…este cel al sarpelui…daca vreti sa traiti senzatia de a fi strans, nu de un piton ci de un sarpe (feminin sau masculin…puteti sa alegeti), cautati pe cine apartine acestui semn…eu sunt deja in cautarea unei vipere care a promis aproape electoral: 0 venin, infinita dragoste! Voi ce o sa faceti?

www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.