Ziua căderii în depresie a lui Cap-ca-curu’

19.04.18 by


Naţia are tot felul de belele căzute pe capul ei de la o vreme. Belele mari, cu perspective greu de precizat.
Codruţa pare imposibil de mişcat de pe scaunul pe care se lăfăie de vreo doişpe anişori, cu toate scremerile bărbătușilor Liviu, Călin și, mai ales, ale lui Tudorel Forțosul. Ultima talpă și-au luat-o de la Greuceanu-Cotroceanu, care nu vrea s-o lase pe micuţă pe mâinile caraghioşilor.
Olga Fudula a dat o lege a salarizării care măreşte veniturile bugetarilor prin scădere, vorba wernerului. Foarte naşpa: proteste spontane în faţa unor spitale, mai ales în mari oraşe.
Oameni ageri au descoperit că SRI a semnat protocoale secrete de colaborare cu tot ce mişcă în țărișoară. Cele mai periculoase sunt cele iscălite cu componente ale Coanei Justiţica. Care, fată bătrână și cam lălâie, pare să se fi lăsat tăvălită de oricine s-a găsit prin preajmă.
Problemele pulimii române sunt diverse, unele dramatice, altele pline de umor involuntar. Toate sunt însă triste și fără prea multe speranțe. Niciuna nu atinge intensitatea celei îndurate de cetățeanul Cap-ca-curu’ în sfânta zi de 18 aprilie 2018.
La această dată s-a desfășurat Adunarea generală a Federaţiei Române de Fotbal, cu scopul de a fi aleasă o nouă conducere la încheierea mandatului 2014-2018. Candidaţi au fost Burleanu (preș. în exerciţiu), Lupescu (fost important fotbalist acum 20 de ani, ulterior cu funcţii importante în FRF-ul lui Mircea Sandu și mai apoi la FIFA), Pușcaș(fost stelist de frunte în anii ’80) și încă un tânăr care a avut zero voturi.
În lunea din ajunul acestui megacirc, caricaturalul Gâdea umpluse studioul cu o seamă de “fani” (pare-se că e rușine să mai zici suporteri sau susținători, e musai fani) importanți ai Lupescului. Nimic de zis, foşti fotbaliști de valoare din generaţia lui Hagi și Popescu, Lucescu ăl bătrân etc. L-au convins chiar şi pe neica Ferguson să zică una-alta. Șoul de bază l- a susținut maimuța lacrimogenă a antenelor, care i-a lins în rect pe invitați până au făcut buba. Grotesc până la vomă.
A doua zi, marți, a fost o culme a ilarităţii: a fost rândul halitorului de unguri de la Realitatea , renumitul Cap-ca-curu’, să facă spume la rât în favoarea lui Lupescu. Ăsta, intrat în transă, a tras o râgâială de vreo zece-cinșpe minute, cum că dacă nu e reales împricinatul e belea, e catastrofă, e posibil să se nevrozeze Maniu cu tot neamu, și asta e de rău în anul Centenarului.
Miercuri a fost ziua cea mai tare: alegerile au fost câştigate de Burleanu, cu un număr de voturi de două ori mai mare ca al lui Lupescu. Nu e locul să comentez evenimentul aici.
Seara, oligofrenul, trist și aproape înlăcrimat, ne-a încunoştinţat că a căzut în depresie, că e un pas înapoi pe calea democraţiei și a Statului de drept, că nu va mai vorbi niciodată despre fotbal. Un anume fapt ne-a îngândurat: nu l-a invitat să-şi spună părerea geopolitică pe Gușe. De ce oare?
www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.