VW 1813 – 2013

13.01.13 by

“La Multi Ani cu sanatate

Sa va dea Domnul tot ce doriti

Zile senine cu fericire

La Multi Ani sa traiti!”

Suntem deja in luna ianuarie 2013! Un An Nou fericit la toti!

Vi-am facut urarile deci…dau impresia ca sunt pe o unda de normalitate. Dupa lupta cu mancarea de sarbatori dar si cu…lichidele de sezon (vin rosu sau alb, tuica, visinata…) incerc sa ma intorc la normal.

Dar ce spui, domnule…la normal???!!! Scrii un titlu atat de cifrat VW 1813- 2013 si zici ca esti normal? In plus…ce-o fi intrand VW (Volkswagen-ul) cu o revista culturala…nimeni nu poate sa inteleaga. Si mai vrei sa credem ca te-ai trezit din betia Craciunului?

Putini stiu ca ma distreaza uneori partea codurilor (de altfel n-am studiat teoria transmisiunii informatiei la facultate chiar degeaba)…si ca-mi facea placere sa ma joc un pic cu titlul si cu…cultura. Dar ce legatura este intre o masina si cultura…este dificil. Explicatie: nici una! Alta explicatie: VW nu se refera la masini! Incepem sa ne apropiem! VW? 1813 – 2013? Doua secole? De la nastere? De la moarte? Mai bine de la nastere…e mereu o veste buna ca o persoana (mai ales persoanele de care o sa pomenesc acum) vine pe lume…ati ghicit, nu? Anul 2013 este un an de mari sarbatoriri pentru 2 dintre cei mai mari compozitori europeni:image002 Giuseppe Verdi Giuseppe Verdi (prescurtat V) si Richard Wagner (perscurtat W)! Iata de ce mi-a placut sa ma gandesc la 2013 ca la anul VW!

Sunt doi “mari” ai muzicii…stiti mai multe decat mine si, ca de obicei, puteti gasi o sumedenie de informatii despre ei cam…oriunde. Va invit sa ascultati muzica (nu numai de opera dar mai ales) a lui Verdi si Wagner…sentimentele umane ni se prezinta ca intr-o oglinda in care ne privim in continuu…in plus…sunt lacurile de dragoste si prietenie in care vrem sa ne aruncam si in care sa ramanem mangaiati de aceste sentimente!

Eu locuiesc in Italia si nu prea departe de locul unde s-a nascut compozitorul italian…de aceea nu pot fi chiar impartial in a va recomanda ca inceput de drum printre operele VW opera “Traviata”. Pentru cine, ca mine, a vazut-o de multe ori…nu ne putem plictisi niciodata; iar pentru cine nu a vazut-o…este invitat sa treaca in celalalt club…va deveni, asa cum ne permite mereu arta, temporar, o persoana plina de umanitate si…fericire. La Multi Ani, VW si, cum spunea marele Toma Caragiu: “relatovisatatamumu” care, in cod, insemna: “va multumesc pentru atentie”!

 www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.