Stagiunea estivală 2015 Proiectul artistic „Filarmonica REdescoperă orașul… în 33 de minute de muzică clasică” ediția a III-a JOI, 30 IULIE 2015, ORA 20:30, PARCUL PUȘKIN „Muzică din filme“

29.07.15 by

Își dă concursul
„DUO CLASSIC”
OCTAVIAN GORUN CORINA STĂNESCU
vioară pian

În program:
Richard Rodgers: „The Sound of Music” („Sunetul muzicii”)

John Williams: „Schindler’s List” („Lista lui Schindler”)

James Horner: „Braveheart” („Inima neînfricată”)

James Horner: „Titanic”

Carlos Gardel: „Scent of a Woman” („Parfum de femeie”)

Andrew Lloyd Webber: „The Phantom of the Opera” („Fantoma de la Operă”)

Nino Rota: “Il Padrino” (“Nașul”)

Hans Zimmer: „Pirates of the Caribbean” („Pirații din Caraibe”)

Violonistul OCTAVIAN GORUN

Octavian Gorun s-a născut la Craiova, în anul 1973. A fost inițiat în domeniul muzicii de către tatăl sau, violoncelistul Valeriu Gorun, apoi, în cadrul Liceului de Artă din orașul natal, a urmat cursurile de vioară la clasa prof. Cornel Berbec. Transferându-se la București (în anul 1990), a absolvit succesiv Liceul de Muzică „George Enescu” (1991) și Academia de Muzică (secția interpretare instrumentală – vioară, 1997).
Pe parcursul anilor de formare profesională a beneficiat de îndrumarea unor reputați pedagogi, precum Șerban Lupu, Octavian Rațiu și Gabriel Croitoru.
În perioada 2000 – 2001 a fost bursier și, totodată, membru al Orchestrei de Tineret și al Cvartetului de coarde din cadrul Fundației „Sergiu Celibidache“.
De asemenea, a desfășurat o bogată activitate artistică: în calitate de membru al Orchestrei “Philharmonia” din București (1992 – 1993), al Orchestrei de Cameră Radio București (1993 – 1996), al Ansamblului de muzică veche “Continuo” (1995 – 1996), al Orchestrei Teatrului Liric „Elena Teodorini“ din Craiova (1997 – 1999), din 1997 – profesor de vioară la Liceul de Artă „Marin Sorescu”.
Din anul 1997 este membru al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „Oltenia“ (în prezent deține statutul de solist instrumentist), ansamblu cu care a întreprins numeroase turnee în străinătate: Italia, Germania, Elveția, Spania, Franța, Iran.
Ca solist, violonistul Octavian Gorun a susținut numeroase recitaluri la București, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu ș. a.

Pianista CORINA STĂNESCU

Apreciata muziciană Corina Stănescu a studiat pianul mai întâi la Craiova, cu profesoara Mariana Ilie şi a absolvit, în anul 1983, Academia de Muzică din Bucureşti, specializarea pian, la clasa profesorului Constantin Ionescu-Vovu.
În perioada studenţiei, a realizat înregistrări la Radio Bucureşti, a susţinut recitaluri la Ambasada Ungară şi a participat la Festivalul Tinerelor Talente de la Râmnicu Vâlcea.
Împreună cu Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Oltenia“ a interpretat lucrări de referinţă din repertoriul naţional şi universal şi a participat la numeroase turnee concertistice ale Filarmonicii craiovene, întreprinse în străinătate.
Datorită performanţelor sale interpretative de o calitate indubitabilă, Corina Stănescu se bucură de preţuirea unanimă a publicului şi a criticii de specialitate.
În prezent, desfăşoară o intensă activitate artistică şi didactică, fiind solist instrumentist al Filarmonicii „Oltenia“, maestru corepetitor la Opera Română Craiova şi profesor asociat (acompaniament – corepetiţie) în cadrul Departamentului de Muzică al Facultăţii de Litere – Universitatea din Craiova.
Din anul 2005, alături de violonistul Octavian Gorun, formează un redutabil duo concertistic, interpretând de o manieră impresionantă lucrări reprezentative din repertoriul muzicii de cameră – de la creaţii ale celor mai importanţi compozitori preclasici, până la capodopere ale epocii romantice.

Proiectul artistic
„Filarmonica Redescoperă orașul… în 33 de minute de muzică clasică” (ediția a III-a)

Programul următoarelor concerte:

Joi, 6 august 2015, ora 20:15, Grădina Botanică
și
Joi, 13 august 2015, ora 20:15, Parcul Tineretului

Işi dă concursul:
„OLTENIA BRASS BAND”
Componența:
DAVID COTOI, CĂTĂLIN CODIȚOIU (trompetă),
LAURENȚIU ROTARU (trompetă, flugelhorn), DACIAN MÂNDRU (trombon),
GEORGE HĂIDĂUȚU (tubă)
În program:
John Philip Sousa, arr. Jean-François Taillard: „The Washington Post”
Astor Piazzolla, arr. Michael Winkelmann: Tango apasionado
Jaime Teixidor Dalmau: „Amparito Roca”
Bart Howard, arr. J. Gole: „Fly me to the Moon”
Karl King, arr. Andy Clark: „Broadway One Step”
Aaron Copland: „Simple Gift”
Isaac Albeniz: Tango
Claude Debussy: „Golliwogg’s Cakewalk” din suita „Colțul copiilor”
Manuel Penella, arr. Jay Lichtmann: „El Gato Montes” (marș spaniol)
***: „Minni vaju e partu” (cântec tradițional calabrez)

Marți, 28 iulie 2015

Iulia Negrea,
Șef Birou Imagine – Filarmonica “Oltenia”
Şef Birou Imagine
www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.