SMARTELIER – Modul nou la Teatrul Naţional Atelier de tehnica și arta vorbirii și bune maniere aplicate

21.11.16 by

SMARTELIER – Modul nou la Teatrul Naţional Atelier de tehnica și arta vorbirii și bune maniere aplicate

Personalitatea şi identitatea noastră în faţa celorlalți, în viaţa de zi cu zi, se definesc după două elemente esenţiale: imaginea vizuală şi limbajul, exprimarea. Prima impresie pe care o faci are un impact major asupra imaginii pe care și-o conturează ceilalți despre tine, de aceea este foarte important ca această imagine să fie cât mai fidelă realităţii tale şi cât mai plăcută.

Vorbirea este un proces care se învaţă pe tot parcursul vieţii si nu este niciodată prea devreme sau prea târziu să învăţăm cum să ne exprimăm corect, clar şi concis. Atelierul de tehnica și arta vorbirii stimulează încrederea în sine, atitudinea și te ajută să descoperi tehnici pentru discursuri memorabile.

Capacitatea de a te exprima liber, de a pronunţa corect cuvintele poate fi dobândită prin exerciţii speciale de dicţie, respiraţie, coordonare şi corelare a vorbirii cu gesturile. Acest atelier te va ajuta să fii tu însuți, și, în același timp, să te adaptezi altor personalități, pentru o comunicare mai facilă cu semenii. Prin aceste ateliere, ne propunem să vă stimulăm capacitatea de autocunoaştere, empatizare şi relaţionare, să vă dezvoltaţi capacitatea de comunicare verbală şi nonverbală adecvată oricărei situații.

Bunele maniere nu sunt doar un cod de reguli despre ceea ce este permis şi ceea ce nu este permis să faci în societate, despre cum să te îmbraci şi cum să nu te îmbraci la o anumită ocazie, maniera în care ne prezentăm sau ţinem tacâmurile şi ne bem ceaiul. În contextul actual, bunele maniere sunt mai mult decât un cod de reguli, sunt acel comportament civilizat, respectuos pe care toţi ar trebui să îl aplicăm în activităţile noastre. Mânuite şi aplicate cu inteligenţă şi eleganţă, bunele maniere pot fi un instrument pentru a comunica mai uşor cu cei din jurul nostru, pentru a ne atinge scopurile şi a obţine satisfacţie atât în viaţa profesională, cât şi în cea personală.
Trainer:
Cursul va fi susţinut de mult îndrăgita actriţă a Teatrului Naţional din Craiova, Natașa Raab.

Cui se adresează?
Persoanelor cu vârsta cuprinsă între 14 şi 35 de ani, celor care vor să aibă mai multă încredere în sine, celor care vor să-și perfecționeze vorbirea şi atitudinea în faţa unui public.

Atelierul cuprinde 2 module:
Modulul I: noiembrie 2016 – februarie 2017
Modulul II: martie 2017- mai 2017
Durata unui modul: 10 ședințe, o ședință pe săptămână.
Locul desfăşurării: Teatrul Naţional “Marin Sorescu“.
Taxa de participare: 160 lei/lună.
Înscrierea se realizează în perioada 19-25 noiembrie, prin completarea formularului:   https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeCPPg9i8z4zl5EATuTMb3NISxwEdnVj7aV55OAA0I6p6btIA/viewform, disponibil şi pe site-ul www.tncms.ro.
www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

*