Sergiu Cioiu

17.05.16 by

Sergiu Cioiu

Vineri, 20 mai, de la ora 17,30 actorul și interpretul de cântece Sergiu Cioiu

Sergiu Cioiu

Sergiu Cioiu

va lansa la Teatrul Național Craiova (sala Ia te uită!) volumul de convorbiri “Nu știm aproape nimic”, realizat împreună cu Pușa Roth. Cartea, cu o postfață de Costin Tuchilă, a apărut anul acesta la Ed. Ars Longa (Iași) și este însoțită de un audiobook. Audiobookul conține, între altele, o trecere în revistă a repertoriului unui artist, stabilit de mult timp în Canada, care a cunoscut notorietatea în anii 60-’80 ai secolului trecut: Cântecul vântului, Venise vremea, Facerea lumii, Glasul tău, Tripticul Brâncuși, de Alexandru Mandy, Le voleur de toiles, de Florin Bogardo și Romulus Vulpescu după un poem de Marin Sorescu, Botezul, Sud-Nord, Ce?, Orchestra, Viteză, muzica Dan Stoian, versuri de Marin Sorescu.
Va prezenta Nicolae Coande.
Pusa Roth

Pusa Roth

Sub formă de dialog, cartea este o sumă de amintiri ale actorului şi interpretului de cântece şi poeme, Sergiu Cioiu, care se auto-defineşte ca „un artizan al cântecului şi un interpret al verbului.” Dialogul dezvăluie aspecte din viaţa artistului, opinii despre creaţia muzicală a unei epoci, din care multe refrene au rămas în memoria colectivă, întâmplări și anecdote din întâlnirile cu poeţi, actori, regizori, ziarişti, compozitori, artişti plastici. O carte despre o epocă traversată în paşi dansanţi de interpretul Cântecului vântului şi al altor cântece, care se pot asculta şi astăzi.
Cartea mai cuprinde biografia sa artistică, un amplu grupaj de fotografii ce marchează diverse evenimente din viaţa şi activitatea lui Sergiu Cioiu.

www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

*