Reptiţii la TNC

10.10.15 by

# De ceva vreme au început repetițiile la spectacolul „Sfârşit”, regia Leta Popescu. Proiectul regizoral care stă la baza spectacolului a fost declarat câștigător al celei de-a V-a ediții a concursului de proiecte regizorale inițiat de T.N.C. Dramatizarea îi aparține Oanei Hodade, după proza lui Florin Lăzărescu. Scenografia este asigurată de Brândușa Bălan.
Din distribuție fac parte actorii Raluca Păun, Romaniţa Ionescu, Marian Politic, George Albert Costea și Cosmin Rădescu. Spectacolul este programat să aibă premiera pe 14 noiembrie, la sala „Ion D. Sîrbu”.

# Un eveniment mult așteptat – regizorul grec Yiannis Paraskevopoulos, vechi prieten la Naționalului craiovean, se reîntoarce la Craiova pentru a monta un nou spectacol. După Romeo și Julieta, Medeea și Lysistrata reputatul regizor revine în mijlocul actorilor de la TNC pentru a monta o operă clasică a dramaturgiei universale: „Pescărușul”, de A. P. Cehov. Traducerea textului îi aparține Mașei Dinescu, scenografia Lia Dogaru, muzica spectacolului Manos Milonakis, asistent regie Laurențiu Tudor. Distribuția cuprinde actori remarcabili ai TNC: Valentin Mihali, Cerasela Iosifescu, Sorin Leoveanu, Iulia Colan, Anca Dinu, Eugen Titu, Iulia Lazăr, Adrian Andone, Dragoș Măceșanu, Ștefan Mirea, Gina Călinoiu, Vlad Udrescu, Cătălin Vieru. Premiera este programată pe 19 decembrie la sala „Amza Pellea”.

# De câteva zile se află la Craiova regizorul american Peter Schneider, regizorul spectacolului „Hotel Baltimore”, pe care spectatorii craioveni l-au putut urmări cu plăcere în stagiunea trecută. Peter Schneider va pune în scenă spectacolul „Iulius Caesar”, de William Shakespeare. Spectacolul va avea premiera anul viitor, în preajma Festivalului Internațional Shakespeare și va fi propunerea TNC pentru acesta. În aceste zile, Schneider supervizează un casting pentru mai multe roluri din spectacol, dar are și discuții tehnice privind montarea spectacolului care se anunță una grandioasă, cu numeroase efecte scenice.

www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.