Premiera D-ale Carnavalului

07.05.12 by

Premiera D-ale Carnavalului
Teatrul Național Marin Sorescuvă invită bucuros la

Premiera D-ale Carnavalului

Joi, 10 mai, ora 19,  la sala „Amza Pellea”  a T. N. Marin Sorescu va avea loc premiera spectacolului D-ale Carnavalului, de I.L. Caragiale, în regia lui Alexandru Berceanu. Decorurile sunt semnate de Viorel Penișoară Stegaru, costumele de Adriana Dinulescu, iar muzica aparține Adei Milea.

Din distribuție fac parte George Albert Costea, Constantin Cicort, Adrian Andone, Nicolae Poghirc, Cătălin Băicuș, Dan Cornescu, Ștefan Mirea, Iulia Colan, Romanița Ionescu, Corina Druc, Geni Macsim, Ana Rusu, Simona Călin, Tudorel Petrescu, Sara Ciuciulete, Alin Călinescu, Mircea Tudosă, Bruno Noferi, Mihaela Nicolae, Carmen Ciocionică, Andrei Dunaev.

În repertoriul T.N.C. se joacă în acest moment „O noapte furtunoasă”, regia Mircea Cornișteanu, „Conu Leonida față cu reacțiunea”, în regia Dianei Dragoș, „Năpasta”, în regia lui Kincses Elemer. În scurt timp vor începe repetițiile la „O scrisoare pierdută”, în regia lui Mircea Cornișteanu.

În luna septembrie, T.N.C. va organiza „Săptămâna Caragiale”, în cadrul căreia va fi prezentată integrala pieselor acestuia, pusă în scenă la Naționalul craiovean. Cu acest prilej, directorul T.N.C., Mircea Cornișteanu, va invita și alte spectacole Caragiale ale unor teatre din țară.

Astept confirmari pentru invitatii premiera.

 

 

 

Alexandru Berceanu

Data nasterii: 23 februarie 1978

Locul nasterii: Bucuresti

preparator la Catedra de Regie Teatru a UNATC IL Caragiale

membru dramAcum

 

Spectacole de Teatru

2011- Dovada de David Auburn Teatrul Ioan Slavici Arad

2010- Codrii, de David Mamet Teatrul de Stat Arad, spectacol selectionat in Festivalul National de Teatru IL Caragiale

2006-  spectacol lectura With a little help from my friends de Maria Manolescu text castigator al dramacum 3

2006- Jamelin spectacol lectura la teatrul Act

2005– Masura pentru Masura de William Shakespeare, Teatrul Tomcsa Sandor din Odorheiul Secuiesc, spectacol in limba maghiara (prezentat si la Festivalul Minoritatilor de la Gheorgheni, si la  Kisvarda Festival, in Ungaria)

2005 — Zuckerfrei Fuck / You Europa, de Nicoleta Esinencu la Teatrul Fani Tardini, Galati (premiera mondiala a  Zuckerfrei)

2005 — Realegerea lui Sutu, Dumitru Crudu, Teatrul Tineretului Piatra Neamt (premiera mondiala, text castigator al premiului UNITER „Cel mai bun text dramatic al anului” )

2005 — Patricidul , Erick Urddenberg, spectacol-lectura la Teatrul ACT, Bucuresti

2004 –Preludiu prelungit de Frederick Stroppel, Teatrul Luni de la „Green Hours” (premiera nationala) (prezentat, de asemenea, la Piatra Neamt, la Festivalul International de Teatru de la Sibiu, si in cadrul sectiuni „New Artist” miau! a Festivalului National de Teatru „I.L. Caragiale” )

2004 –A saptea kafana de Dumitru Crudu, Nicoleta Esinencu si Mihai Fusu la Teatrul  Fani Tardini, Galaţi (prezentat, de asemenea, la Festivalul de Teatru Piatra-Neamt, la Festivalul tinerilor regizori de la Buzau, la Festivalul International de teatru de la Braila) (premiera nationala)

2004 – Chip de foc de Marius von Mayenburg, Teatrul Eugen Ionesco, Chisinau, Moldova (premiera moldoveneasca)

2003— Imparatul  Mustelor de William Golding, spectacol pentru copii

2003—  Blestemul muritorilor de foame Curse of the Starving class de Sam Shepard, la Teatrul de Stat Arad (premiera nationala)

2003— 2XOtrava Iubirii din Salvie, 10X1 Iubiri; dramatizare dupa  Decameronul de Boccacio, spectacole in aer liber la Festivalul de Arta Medievala de la Sighisoara, parte a unui spectacol colectiv, co-regizat de cinci regizori, spectacol compus din 18 parti, care au fost reprezentate pe patru scene dispuse in diferite

2003—Top Dogs de Urs Wiedmar , spectacol-lectura la Teatrul Act, Bucuresti

2002 — Marisol de Jose Rivera, Teatrul Odeon (premiera nationala)

2002- Uzina de placeri de Valentin Nicolau,  Teatrul Nottara, Bucuresti (premiera nationala), de asemenea prezentat la Festivalul tinerilor regizori (Buzau), Festivalul Comediei (Galati), Festivalul de Teatru Contemporan (Brasov), Festivalul de Comedie al Teatrului de Comedie Bucuresti, si cu turnee la : Viena (Pygmalion Theatre), Koln (Centrul Cultural Roman), Oltenita, Ramnicu Valcea, Arad, Tg Jiu

2000— Noaptea asasinilor de Jose Triana, Studioul Casandra  (prezentat si la Festivalul International de Teatru Sibiu, Festivalul Scolilor de Teatru din Brno, Cehia, si la Festivalul Tarilor din jurul Marii Negre de la Trabzon, Turia) (premiera nationala)

1998—Comando catre moarte de Alfonso Sastre, Compania 2999, Câmpina, regie Alexandru Berceanu si Radu Apostol (premiera nationala)

 

 

Regie TV

 

2010- regizor Land of Jokes ProTv

2009-regizor secund Apeluri de Urgenta, (Tisovane Volani) Produs de MPP Praga

2008-septembrie-ianuarie 2010 – director creativ MPP Praha

2008-2009- poducator artistic al serialului Prvni Krok (Cu un pas Inainte Cehia) MPP Cehia, postul Nova TV

2007-2008 regizor al episoadelor: 26, 29, 31, 38, 39 din Serialul Cu Un Pas Inainte, sezonul 3 (produs de MPP, difuzat PROTV)

2006-2007:     producator artistic al serialului de televiziune „Cu un pas inainte ”

sezon 2

regizor coordonator al serialul Cu un pas inainte, sezonul 3, regizor al episodelor 14,15, 18, 19, 24, 25. (produs de MPP, difuzat PROTV)

2006 – regia filmului de televiziune  Niciodata nu e prea tarziu  din serialul Decizii

Casa de productie MPP, difuzat Acasa tv

2006 – regizor al serialului Cu un pas inainte, sezon 1, episoadele 1-8, 10, 13 (Produs de MPP, disfuzat PROTV)

 

Premii

 

2005– Premiul Special al Juriului, acordat Teatrului Tomcsa Sandor, pentru spectacolul „Masura pentru masura”, prezentat in cadrul Festivalului Kisvarda –  al Teatrelor maghiare din afara Ungariei.

2004 – Premiu colectiv pentru Cel mai bun Proiect Teatral („dramAcum”), acordat de sectia romana a AICT (Asociatia Internationala a Criticilor de Teatru), in cadrul Galei UNITER

2004 – Premiu colectiv pentru Cel mai bun Proiect Teatral („dramAcum”), acordat de sectia romana a AICT (Asociatia Internationala a Criticilor de Teatru), in cadrul Galei UNITER

2004—  Premiul Juriului la Festivalul de teatru de la Piatra-Neamt pentru spectacolul „A saptea kafana”, prezentat de Teatrul Fanny Tardini

2004—  Premiul Juriului la Festivalul de teatru de la Piatra-Neamt pentru spectacolul „A saptea kafana”, prezentat de Teatrul Fanny Tardini

2002— Premiul pentru inovatie in regia spectacolului, acordat la Gala Absolventilor UNATC (regia spectacolului „Marisol”)

 

Traduceri

 

Noaptea asasinilor de Jose Triana ( Las Noches de los Asesinos)

Marisol de Jose Riviera

Padurea de David Mamet

Panza de paianjen de  Eduardo Pavolvsky (Telaranas)

Blestemul muritorilor de foame (Curse of the Starving Class) de Sam Shepard

Sexual Perversity in Chicago de David Mamet

Preludiu prelungit de Frederick Stroppel

Top Girls de Caryl Churchil

 

 www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

*