Pe cine numim… EU

09.11.17 by

Pe cine numim… EU

În 7 octombrie, exact cînd împlinea 77 de ani, Sergiu Cioiu se adresa publicului din Ottawa, Canada, printr-un recital special, muzical, poetic, tandru și ironic, intitulat “Pe cine numim… EU”. Titlul este un vers dintr-un poem de Marin Sorescu, în care poetul ne avertizează să fim foarte atenți! Să fim atenți, mai ales, pe cine numim… “Eu”. Acest Eu ascuns sub atîtea măști… întocmai ca la teatru. Acest spectacol a fost itinerat, ulterior, la Toronto și Montreal, iar acum vine și la Craiova, într-un turneu care cuprinde mai multe oraşe din România, dar şi, ceea ce ne interesează, din Oltenia (Craiova, 11 noiembrie, TNC, Slatina, 12 noiembrie, Centrul Cultural Eugen Ionescu, Caracal, 13 noiembrie, Teatrul Naţional).
La invitația Teatrului Național „Marin Sorescu” Craiova, artistul Sergiu Cioiu va susține pe 11 noiembrie 2017, ora 17,oo la sala Ion D. Sîrbu, un concert extraordinar prilejuit de lansarea dublului album „Pe cine numim… EU” (disc 1: Cioiu interpretează cântece de Dan Stoian pe versuri de Marin Sorescu / disc 2: Cioiu recită poeme de Marin Sorescu). Albumul „Pe cine numim… EU” este produs de Eurostar (România) & ConArt (Canada) și reprezintă o summa a sensibilității artistului față de creația unui mare poet, Marin Sorescu. O lungă și afectuoasă poveste de iubire între două spirite afine fac ca acest album să reprezinte un eveniment cultural care merită itinerat în întreaga țară. Naționalul craiovean, care poartă numele marelui scriitor, este onorat să aducă acest tribut propus de un magician al scenei cum este Sergiu Cioiu, cel care într-un spectacol recent, „Râsul-plânsul-iubirea”, susținut în luna mai, a fermecat spectatorii sălii Amza Pellea a TNC cu vocea sa unică, dar și cu verva, umorul și melancolia proprii unui artist total.

Sergiu Cioiu se consideră un has-been norocos și mulțumește celor care doresc să încurajeze revenirea sa în actualitate, cu acest recital care se adresează românilor din toată lumea. Sergiu Cioiu ține să aducă acest spectacol pentru tinerii care mai îndrăgesc muzica ușoară, pe versurile unui mare poet, dar și pentru maturii care își mai amintesc că artistul debuta acum 50 de ani în sălile Teatrului de Revistă Constantin Tănase. A fost o vreme când, în urma succesului avut cu șlagărul atât de cunoscut, oamenii îl recunoșteau pe stradă și îl strigau “Vîntule!”.

Biletele sunt puse în vânzare la agenția teatrului.

www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

*