OMUL SFINȚEȘTE LOCUL !

02.07.13 by

Posesor a peste 8.000 de ilustrate, din care peste 1.500 cu imagini din jud. Alba, Cristian-Florin Bota le-a pus în valoare în monografii prin care a redat trecutul localităților Teiuș și Vințu de Jos, la care se adaugă lucrarea Colecții și colecționari. Oameni și locuri din județul Alba: colecția Cristian-Florin Bota.

gggg

Recent, am primit ed. a 2-a, revăzută și adăugită, a monografiei-album Odinioară în Vințu de Jos.
Prietenul nostru a avut parte și de primari destoinici, care și-au depășit condiția de mărunți politicieni, fiind conștienți de importanța consemnării trecutului locaităților în care au fost aleși. Meritul este cu atât mai mult cu cât aceste localități sunt centre de comună rurală.
În această privință, a valorificării trecutului vizual (cartofil) au de unde învăța primarii din multe muncipii, centre de județ sau președinți de consilii județene.
O altă masivă lucrare de referință este O cronologie a Caselor de Ajutor Reciproc, poate cea mai completă dintre cele scrise în România pe acest subiect, scoasă ca și albumele amintite în condiții grafice deosebite și cu un bogat material iconografic, inclusiv cartofil.
Cartofilia românească, prin cercetătorii ei, se impune cu forță în redarea trecutului bunicilor și părinților noștri, dintr-o perioadă când România era cu adevărat racordată la Europa.
FELICITĂRI autorului, precum și celor care i-au înțeles perfect intențiile, din partea Comisiei LITERATURĂ și CERCETARE a Federației Filatelice Române !
ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

La cererea mai multor colecționari trimit, atașat, datele solicitate privind FFR.
Nu mie trebuie să-mi reproşaţi că nu sunt pe site.
Eu ştiu că sunt.

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

PIATRA-NEAMŢ VĂ AŞTEAPTĂ !
accesaţi BLOGUL LUI GĂBU: https://blogulluigabu.blogspot.ro/,

Mi-am cumpărat deja biletele de tren pentru Piatra-Neamţ.
Ne vedem vineri seara, de la ora 19, la Casa Paharnicului, pentru stabilirera
detaliilor din ziua următoare: simpozion, târg, excursie, masă festivă …
Contact: Viorel Nicolau viorel_nicolau@yahoo.com,

gg4

Toate bune.
www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

2 Comments

  1. Terra Vang

    „Vita Zsigmond s-a născut în 16 iunie 1906 la Aiud, în familia nobiliară Vita de Disznajó, (Vălenii de Mureş judeţul Mureş). A fost elevul, apoi colegul poetului Áprily Lajos în renumitul Colegiu Bethlen Gábor din Aiud. Astfel a devenit şi cel mai de seamă cunoscător al operei şi vieţii lui Áprily Lajos, despre care a scris o monografie amplă, apărută în 1972.

  2. Casa de Ajutor Reciproc Credit Teiuş şi sucursalele sale din Abrud, Arieşeni, Blaj, Câmpeni şi Cugir găzduiesc în aceste zile peste 1200 de colindători. Potrivit directorului executiv al CAR Credit Teiuş – Cristian Florin Bota, an după an, numărul acestora este tot mai mare, iar atmosfera caldă şi spiritul întrajutorării, care se regăsesc aici, fac plăcută vizita oricărui membru sau potenţial membru. Membrii se declară mulţumiţi de faptul că pe lângă posibilitatea de a economisi şi de a primi împrumuturi avantajoase, pot să plătească aici facturile fără niciun comision.

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.